Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Pfizer a anunțat că va publica datele de siguranţă şi va solicita autorizarea vaccinului pe care îl dezvoltă împotriva maladiei COVID-19 în colaborare cu partenerul său german, BioNTech, la sfârşitul lunii noiembrie, informează Reuters.
Depunerea documentelor necesare pentru a reglementa utilizarea vaccinului ar putea fi realizată imediat după ce datele provenite de la studiile ce vizează siguranţa vaccinului vor deveni disponibile în a treia săptămână din luna noiembrie, au precizat reprezentanţii grupului Pfizer.
Calendarul anunţat de Pfizer va face de acum înainte posibilă autorizarea în Statele Unite a unui vaccin anti-COVID-19 înainte de sfârşitul anului 2020, o etapă-cheie pentru controlarea pandemiei care a ucis peste 1 milion de oameni şi a devastat economia globală.
Agenţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a precizat că doreşte să primească date de siguranţă întinse pe durata a cel puţin două luni înainte de a autoriza folosirea în regim de urgenţă a oricărui vaccin experimental creat împotriva noului coronavirus.
COVID-19. Ce riscă umanitatea dacă nu va exista un vaccin eficient
CEO-ul grupului Pfizer, Albert Bourla, a precizat într-un mesaj publicat pe site-ul companiei americane că depunerea dosarului de autorizare depinde de mai mulţi factori, inclusiv de datele legate de eficienţa vaccinului, care ar putea fi obţinute - sau nu - spre sfârşitul lunii octombrie.
Ţinând cont de numărul de voluntari înscrişi în testele sale clinice şi de ritmul de dozare, specialiştii de la Pfizer se aşteaptă să obţină datele legate de siguranţa vaccinului în a treia săptămână din noiembrie, a precizat Albert Bourla.
Depunerea dosarului prin care se solicită autorizarea în regim de urgenţă de către FDA ar putea avea loc "la scurt timp" după obţinerea acestor date, a precizat CEO-ul grupului Pfizer.
El a mai spus că datele despre eficienţa vaccinului ar putea fi obţinute fie mai devreme, fie mai târziu, dacă studiul de fază III al acestui vaccin a recrutat un număr suficient de mare de pacienţi cu COVID-19 pentru ca eficienţa tratamentului să poată fi comparată cu cea din grupul placebo.
Anterior, grupul Pfizer a spus că se aşteaptă să obţină datele furnizate de studiul său de fază III în luna octombrie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...