Covid-19 reinfectează sau se reactivează la cei vindecați? O nouă întrebare

Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Problemele de testare sunt luate în discuție / Foto: MTI
Problemele de testare sunt luate în discuție / Foto: MTI
Pacienții infectați cu noul coronavirus care sunt testați pozitiv săptămâni întregi după diagnosticare, pot prezinta de fapt  particule de virus mort care nu pot fi diferențiate de cele infecțioase în testele standard, au descoperit oamenii de știință din Coreea de Sud.

SARS-CoV-2 moare la una-două săptămâni după ce a infectat și a proliferat în interiorul celulelor respiratorii, au spus miercuri medicii de la Centrul Național Medical din Seul, citați de Bloomberg. O parte din materialul genetic al virusului, sau ARN-ul, pot rămâne în celule și pot fi detectate printr-un test cu acid nucleic la o lună sau chiar două după infecare ceea ce subliniază limitarea testelor.

Unii pacienți cu Covid-19 au continuat să fie testați pozitiv timp de mai mult de o lună, a declarat Peter Collignon, profesor de medicină clinică la Australian National University Medical School din Canberra, și consilier al guvernului australian pe tema controlului infecțiilor. Este posibil ca virusul detectat la acești pacienți să nu fie viabil sau capabil să provoace o infecție, ”dar este nevoie de mai multe verificări pentru a vedea dacă este mort sau viu”, a spus el.

Cât timp o persoană excretă virusul infecțios în secrețiile respiratorii și în materiile fecale este esențială pentru a determina timpul optim în care o persoană infectată trebuie să se auto-izoleze sau să fie pusă în carantină. Studiile anterioare indică faptul că, de obicei, pacienții foarte bolnavi rămân infecțioși mai mult decât persoanele care prezintă doar o boală ușoară.

Trump susține că are DOVADA! Covid-19 își are originea într-un LABORATOR din Wuhan

Agenția coreene pentru controlul și prevenirea bolilor au spus la începutul acestei luni că noul coronavirusul poate fi reactivat la persoanele care s-au vindecate. La acea vreme, agenția a constatat că aproximativ 51 de pacienți declarați vindecați au fost testați din nou pozitiv. S-a ajuns la concluzia că, în loc să fie infectați din nou, virusul s-ar fi reactivat la aceste persoane.

„Au existat peste 200 de cazuri reconfirmate și au existat discuții despre cum să fie explicat acest lucru”, a spus Oh Myoung-don, profesor de medicină internă la Universitatea Națională din Seul, miercuri. "Pot să vă spun că posibilitatea de a fi reinfectat după recuperare este scăzută."

Coronavirus. S-a găsit altă ARMĂ ce neutralizează SARS-CoV-2

Problema reactivării și reinfectării a fost dificil de stabilit, parțial din cauza neîncrederii în testare, rezultatele fiind pozitive într-o zi și negative a doua zi.

Teama de re-infecție la pacienții recuperați a apărut și în China, unde virusul a apărut pentru prima dată în decembrie anul trecut, după ce s-a raportat e că unii au fost testați din nou pozitiv - și chiar au murit din cauza bolii - după ce se presupune că s-au recuperat și au fost externați.

Epidemiologii din întreaga lume sunt într-o cursă contra cronometru pentru a afla mai multe despre virusul care provoacă Covid-19. Pe lângă cercetările privind posibilele reinfectări, experții în sănătate se concentrează și pe pacienții care contractează virusul, dar care prezintă câteva simptome sau atipice.

Coreea a fost în fruntea cercetării acestor cazuri, iar problema a fost o preocupare deosebită în China, deoarece țara încearcă să prevină un al doilea val de infecții.

Coreea de Sud a fost printre primele țări care a semnalat primele cazuri de Covid-19 din afara Chinei, dar a fost una dintre cele mai eficiente în controlul agentului patogen. Sud coreeni au unul dintre cele mai extinse programe de testare din lume și o abordare bazată pe tehnologie pentru urmărirea infecțiilor ceea ce le permite să controleze epidemiile fără blocaje și fără să afecteze economia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Tanczos Barna, Ilie Bolojan și Cseke Attila
Agenția Fitch Ratings
Trafic intens pe autostradă / Foto: Freepik
Bani / Foto: DCBusiness
Fermierii vor fi mai protejați / Foto: Freepik
Curtea Constituțională
Muncitor
Ciprian Șerban, ministrul Transporturilor
Muncitori în fața unui panou de comandă / Foto: Freepik
Casă de schimb valutar
Bursa de Valori București
Fermieri / Foto: Freepik
Antifraudă
Urmările unei furtuni violente
Judecătorie / Foto: Freepik
TVA / Grafică: DCBusiness
Dragoș Pâslaru
Contor pentru energie electrică
Chris Țurlică, fondatorul MaintainX
Ilie Bolojan în Parlament / Foto: George Călin / Inquam Photos

Moţiunea de cenzură, respinsă de Parlament

Prima moţiune de cenzură cu care s-a confruntat Guvernul...

ANRE
Curs valutar BNR
Nicușor Dan

Nicușor Dan: Fără creșterea TVA, o afirmație corectă!

Creșterea Taxei pe Valoare Adăugată (TVA) are...

La benzinărie / FOTO: Freepik
ROBOR scade, o veste bună
Guvenul vrea mai mulți bani

Se taie scutirile! Guvernul bagă la plată copiii și bolnavii

Guvernul pregătește eliminarea unor scutiri și deduceri...

Criză de apă în Marea Britanie / Foto: Freepik
Banca Națională a României

pixel