Covid-19. Un medic rus vorbește despre ciudățeniile coronavirusului
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Tot ceea ce este nou, sperie
Tot ceea ce este nou, sperie
Pandemia de coronavirus a pus omenirea, inclusiv lumea științei, dar și specialiștii în medicină, în fața a ceva total nou, pentru că noul virus antrenează reacții dintre cele mai ciudate asupra organismului, susține profesorul rus Vladimir Nikiforov. 

Implicat în lupta angajată de autoritățile din Rusia împotriva covid-19, profesorul afirmă că noul coronavirus nu are o evoluție conform canoanelor epidemiologiei clascie, nu respectă patogenia clasică a infecțiilor virale respiratorii acute.

Spre exemplu, spune el, starea generală a bolnavilor nu corespunde întotdeauna schimbărilor care se produc la nivel pulmonar. ”Dacă ar fi să judecâm după rezultatul dat de tomografia computerizată, un astfel de pacient ar fi trebuit să se află măcar la reanimare. În schimb, el se simte foarte bine”, a explicat specialitul rus la un post local de televiziune.

Nikiforov a arătat că o astfel de stare poate dura câteva ore, o zi, două și chiar trei, după care intervine o deteriorare bruscă, o prăbușire catastrofală a stării pacientului.

Citește și Expert israelian: Insuficient testat, face mai mult rău decât bine

”De aceea pacienții trebuie supravegheați și monitorizați în permanență pe durata internării lor, de aceea trebuie să existe, la îndemâna medicilor, mai multe variante de tratament, pentru că această schimbare rapidă, uneori chiar fulgerătoare să fie luată din pripă. A acționa imediat, înseamnă șanse mai mari de vindecare mai ușoară”, spune expertul rus într-un interviu pentru Izvestia.

O altă particularitate a infecției provocată de noul virus o constituie, în opinia medicului, dificultatea de identificare a pneumoniei, care nu se observă la o radiografie roentgen. ”Ne confruntăm cu ceva nou. Nu aș spune că este ceva înfricoșător, dar tot ceea ce este nou sperie”, a recunoscut Nikiforov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel