Varianta Mu îi face concurenţă tulpinii Delta. Organizaţia Mondială a Sănătăţii monitorizează o nouă variantă a coronavirusului, denumită „Mu”, care a fost identificată pentru prima dată în Columbia în luna ianuarie, a anunţat agenţia ONU pentru sănătate în noaptea de marţi spre miercuri, citată de AFP.
Varianta ”Mu” a fost detectată în toate statele americane, cu excepția statului Nabraska, iar oamenii de știință se tem că e mai ușor transmisibilă decât Delta.
Florida și California au raportat 384 de cazuri de infectare – cel mai mare număr dintre cele 49 de state SUA infectate. Los Angeles a raportat 167 de cazuri. Alaska a avut cel mai mare număr de infectări cu varianta Mu – 146.
Varianta Mu – care a fost identificată în Columbia în ianuarie – s-a răspândit în 41 de țări diferite, inclusiv în Statele Unite, și se teme, de asemenea, să fie rezistentă la vaccin.
Varianta a devenit de interes datorită potențialului său de a deveni mai transmisibil și mai rezistent la vaccinuri, așa cum a fost descoperit de Organizația Mondială a Sănătății la 30 august.
COVID-19. Experții au aflat ce-i poate feri pe oameni de tulpina DELTA
Varianta – B.1.621, conform numele său ştiinţific – a fost clasificată până în prezent drept „variantă de monitorizat”, a precizat OMS în buletinul său epidemiologic săptămânal privind evoluţia pandemiei.
OMS a indicat că varianta prezintă mutaţii care ar putea prezenta un risc de „evadare imunitară” (rezistenţă la vaccin) şi a subliniat că sunt necesare studii suplimentare pentru a înţelege mai bine caracteristicile sale.
Tulpina Mu, care a fost detectată în ianuarie în Columbia, s-a răspândit în 41 de țări, iar temerea oamenilor de știință este că aceasta e posibil să fie rezistentă la vaccin.
Vârful cazurilor variantei Mu a fost prezent la mijlocul lunii iulie și a scăzut de atunci. Cu toate acestea, teama este că varianta se va întări din nou în viitor.
”Descoperirea noilor tulpini, cum ar fi Mu, și răspândirea acestora pe tot globul, evidențiază necesitatea păstrării măsurilor de siguranță”, a spus Barbara Ferrer, directorul Institutului de Sănătate Publică din Los Angeles.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar al României...
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
BNR a publicat cursul valutar...
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.