COVID-19: Varianta Mu, rezistentă la vaccin, se răspândeşte în toată lumea

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Se conturează un nou val de îmbolnăviri / Foto: MTI
Se conturează un nou val de îmbolnăviri / Foto: MTI
Noua tulpină COVID-19, intitulată „Mu”, a fost detectată în toate statele americane, iar oamenii de știință se tem deoarece este mult mai transmisibilă faţă de Delta și rezistentă la vaccinuri.

Varianta Mu îi face concurenţă tulpinii Delta. Organizaţia Mondială a Sănătăţii monitorizează o nouă variantă a coronavirusului, denumită „Mu”, care a fost identificată pentru prima dată în Columbia în luna ianuarie, a anunţat agenţia ONU pentru sănătate în noaptea de marţi spre miercuri, citată de AFP.

Varianta ”Mu” a fost detectată în toate statele americane, cu excepția statului Nabraska, iar oamenii de știință se tem că e mai ușor transmisibilă decât Delta.

Florida și California au raportat 384 de cazuri de infectare – cel mai mare număr dintre cele 49 de state SUA infectate. Los Angeles a raportat 167 de cazuri. Alaska a avut cel mai mare număr de infectări cu varianta Mu – 146.

Varianta Mu – care a fost identificată în Columbia în ianuarie – s-a răspândit în 41 de țări diferite, inclusiv în Statele Unite, și se teme, de asemenea, să fie rezistentă la vaccin.

Varianta a devenit de interes datorită potențialului său de a deveni mai transmisibil și mai rezistent la vaccinuri, așa cum a fost descoperit de Organizația Mondială a Sănătății la 30 august.

COVID-19. Experții au aflat ce-i poate feri pe oameni de tulpina DELTA

Varianta – B.1.621, conform numele său ştiinţific – a fost clasificată până în prezent drept „variantă de monitorizat”, a precizat OMS în buletinul său epidemiologic săptămânal privind evoluţia pandemiei.

OMS a indicat că varianta prezintă mutaţii care ar putea prezenta un risc de „evadare imunitară” (rezistenţă la vaccin) şi a subliniat că sunt necesare studii suplimentare pentru a înţelege mai bine caracteristicile sale.

Tulpina Mu, care a fost detectată în ianuarie în Columbia, s-a răspândit în 41 de țări, iar temerea oamenilor de știință este că aceasta e posibil să fie rezistentă la vaccin.

Vârful cazurilor variantei Mu a fost prezent la mijlocul lunii iulie și a scăzut de atunci. Cu toate acestea, teama este că varianta se va întări din nou în viitor.

”Descoperirea noilor tulpini, cum ar fi Mu, și răspândirea acestora pe tot globul, evidențiază necesitatea păstrării măsurilor de siguranță”, a spus Barbara Ferrer, directorul Institutului de Sănătate Publică din Los Angeles.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Insolvență / FOTO: Freepik
Bună dimineața!
Bursa de la București / FOTO: Facebook
Prof. Mircea Coșea
Foto: Freepik.com
Biroul unui judecător / Foto: Freepik
Hidroelectrica
Mircea Fechet / FOTO: Gov.ro
Miliardarul și invetitorul american Ray Dalio / FOTO: Wikipedia
Boeing
Eolian offshore / FOTO: Freepik

Energia eoliană offshore: Ce a rămas din gloria de altădată?

Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...

Platformă petrolieră / FOTO: Freepik
Sebastian Burduja / Foto: gov.ro
Casa de schimb valutar: Foto: Oana Pavelescu
Criză economică / Foto: Freepik

Norvegia pierde o avere: Zeci de miliarde au fost spulberate

Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...

Donald Trump vorbește la telefon
Panouri fotovoltaice /FOTO: Pagina de Facebook a AFM
Unifarm / Foto: Agerpres
Camioane/ Foto: Freepik

RO e-Transport, frânat de Guvern care amână sancțiunile

Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...

Lucrător la spații verzi / Foto: Freepik
Mașini / Foto: Freepik
La bancă
Familie / Foto: Freepik
Cristian Popa, BNR
Steagul Bulgariei
Donald Trump și Elon Musk
Donald Trump / Foto: Flickr
Bani / Foto: DCBusiness

pixel