Crédit Agricole publică rezultate nesperate, mult peste așteptări
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Credit Agricole / FOTO: Wikipedia
Credit Agricole / FOTO: Wikipedia
Crédit Agricole SA a publicat rezultate trimestriale peste așteptările analiștilor, deoarece activitățile de retail și afaceri au compensat veniturile mai scăzute din asigurări. 

Venitul net bancar al grupului pe trimestrul patru a fost de 6,04 miliarde de euro, în creștere cu 1,2%, ceea ce a determinat conducerea instituției să anunțe o o majorare a cu 24% a dividendului său față de 2022, la 1,05 euro pe acțiune.

În plus, în perioada de referință, veniturile realizate de divizia mari clienți au crescut cu 8,5% în trimestrul al patrulea, în special odată cu integrarea activităților europene ale RBC Investor Services. Venitul net al serviciilor bancare comunitare din Franța a crescut cu 4,2%, determinat de creșterea marjei nete de dobândă.

În același timp însă, cifra de afaceri a afacerii din asigurări a scăzut semnificativ cu 47% față de an, din cauza „pierderilor uriașe generate de fenomenele meteo din perioada analizată”.

Toate obiectivele, atinse

Cu o cotă anuală a profitului net al grupului de 6,35 miliarde de euro, o rentabilitate a capitalurilor proprii corporale de 12,6% și un coeficient de exploatare de 54,1%, grupul a explicat că în 2023 și-a atins toate obiectivele financiare pe care și le-a propus pentru 2025.

Dominique Lefebvre, Președintele SAS Rue La Boétie și Președintele Consiliului de Administrație al Crédit Agricole SA, a subliniat: „Grupul Crédit Agricole prezintă rezultate foarte bune în 2023, dintre care trei sferturi sunt reținute și reinvestite în economie, în favoarea tranzițiilor majore care au loc la nivel de societate”.

Philippe Brassac, Managing Director al Crédit Agricole SA, a adăugat: „Rezultatele foarte bune ale Grupului CA în 2023 (8,3 miliarde de euro), precum și cele din trimestrul IV (1,7 miliarde de euro), deși au fost în mod natural afectate de pierderile climatice mari. . , demonstrează încă o dată utilitatea și soliditatea modelului nostru."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel