Creștere de 19,7%. Fondurile de pensii private au mai mulți bani
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Mai multe locuri de munca in Bucuresti
Mai multe locuri de munca in Bucuresti
Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 47,6 miliarde de lei, la 31 decembrie 2018, în creştere cu 19,7% faţă de nivelul existent în luna similară a anului trecut, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). 

Comparativ cu nivelul activelor din luna anterioară, de 48,18 miliarde de lei, în decembrie 2018 se constată o scădere de 1,2%.

Titlurile de stat deţin cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 30,35 miliarde de lei, respectiv 63,77%. Pe locul doi de află acţiunile, cu 8,3 miliarde de lei (17,45%), urmate de depozitele bancare, cu 3,91 miliarde de lei, respectiv 8,23% din totalul activelor.

Conform datelor ASF, la finele anului trecut, valoarea activului total al fondurilor de pensii de la Pilonul II era de 47,6 miliarde de lei, în timp ce activul net avea valoarea de 47,576 miliarde de lei.

Citește și Valoarea activelor fondurilor de pensii facultative a crescut

Conform datelor ASF, la fondurile de pensii private obligatorii aveau 7,25 milioane de participanţi, iar de la începutul colectării în sistem au fost virate contribuţii pentru 7,118 milioane de participanţi.

La nivelul lunii octombrie 2018 au fost virate contribuţii pentru 4,107 milioane de participanţi, iar pentru 3,124 milioane nu au fost virate contribuţii.

Pe pilonul II sunt active următoarele fonduri de pensii: Metropolitan Life Pensii, Aripi, AZT Viitorul tău, BCR, BRD, NN şi Vital.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...


pixel