Cresc aceste SALARII! Ce categorie de români sunt vizați
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Statul vrea impozit progresiv! Câştigaţi mai mult, plătiţi mai mult
Statul vrea impozit progresiv! Câştigaţi mai mult, plătiţi mai mult
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a vorbit recent despre salariile polițiștilor în 2022 și a explicat faptul că este vorba despre o majorare etapizată.

Declarația lui Lucian Bode a fost făcută într-o intervenție la B1TV. Astfel, ministrul Afacerilor Interne a arătat despre ce sume și majorări este vorba.

„Legea 153/2017 prevede majorarea etapizată, în patru etape, a veniturilor celor care lucrează în sistemul de ordine publică. Aici mă refer strict la componenta Ministerului Afacerilor Interne. În 2019 a fost acordată acea majorare de ¼, în 2020 de asemenea, în 2021 au fost, prin ordonanţă, îngheţate salariile bugetarilor, deci nu s-a mai acordat acel ¼, iar în 2022 ar fi restanţa de ¼ plus restanţa de ¼ din 2021. Dacă s-ar aplica strict ¼, ca să vă spun valoarea, ar fi undeva 270 de lei valoare netă pentru fiecare angajat. Deci nu este o valoare foarte mare.

Florin Cîțu este nemulțumit de banii alocați pentru investiții

Că tot aud de salariile din sistem, din Ministerul Afacerilor Interne: un agent debutant are 2.243 lei, atâţi bani ia net. După care urcă, agent 4,3,2, 1, până la agent principal, 2.900 lei. Un ofiţer debutant are 2.411 lei, după care urcă până la ofiţer specialist 1, la 4.106 lei. Vorbesc de salariul net la care se adaugă echipamentul, drepturile de echipament –dar şi le cumpără, aproximativ 250 de lei şi mai are – cei care au – spor de specialist de clasă, 3-5%, spor de solicitare neuropsihică, dar vorbim de venituri nete, fără sporuri”, a declarat Lucian Bode.

De asemenea, ministrul Afacerilor Interne a vorbit și despre situația de la frontierele României. Potrivit celor spuse de Lucian Bode, 170.000 de oameni au tranzitat frontiera în ultimele 24 de ore monitorizate.

„În ultimele 24 de ore monitorizate au tranzitat frontiera peste 170.000 de oameni. Din aceştia 120.000 pe sensul de intrare. Din cei 120.000 aproximativ 80.000 au intrat prin cele 26 de puncte de trecere a frontierei pe relaţia România – Ungaria. Noi în cele 12 puncte de trecere a frontierei internaţionale avem toate fluxurile funcţionale şi vorbesc de 52 de artere cu tot ceea ce înseamnă arteră funcţională, cu staţii echipate cu tablete, acele tablete le folosesc poliţiştii de frontieră pentru a verifica documentele de călătorie, mergând spre autoturisme, nefiind obligaţi să vină să iasă din autoturism”, a completat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel