Crește consumul de cafea în lume. Cine sunt liderii pieței

Autor: Andreea Craciun
Data actualizării:
Data publicării:
Deocamdată există un deficit pe piață
Deocamdată există un deficit pe piață
Consumul global de cafea va creşte probabil cu 1% - 2% pe an până la finalul deceniului, conform directorului general al ICO (Organizaţia Internaţională a Cafelei), Vanusia Nogueira, care estimează că vor fi necesari în următorii opt ani mai mult de 25 de milioane de saci de 60 de kilograme, transmite Bloomberg.

"Suntem mai prudenţi acum cu previziunile pe termen scurt", a declarat Nogueira la o conferinţă care se desfăşoară la Hanoi, referindu-se la toate evenimentele cu care se confruntă omenirea, inclusiv inflaţia ridicată din Europa. Anterior, ICO estima în medie o creştere de 3,3% a consumului global de cafea, în următoarele patru - cinci decenii, iar Nogueira consideră că această prognoză este prea "optimistă".

Industria globală va ajunge la un echilibru în privinţa ofertei şi cererii de cafea în următorii doi - trei ani, faţă de actualul deficit, a declarat Nogueira într-un interviu acordat Bloomberg.

Oficialul a explicat că lumea are nevoie atât de boabe de cafea arabică cât şi robusta, dar cererea şi majorarea producţiei de cafea robusta vor fi mai ridicate.

Producătorii tradiţionali de cafea arabică încearcă să majoreze producţia de cafea robusta, în contextul avertismentelor privind încălzirea globală, iar cei care prăjesc boabele de cafea încearcă să adauge în amestecurile lor mai multă cafea robusta, care este mai ieftină. "Dacă ai cafea robusta de o calitate mai ridicată, consumatorii nu vor simţi o mare diferenţă în amestecuri", susţine oficialul ICO.

Multe pieţe caută o cafea robusta de calitate, apreciază Nogueira, adăugând că Vietnamul şi-a extins destul de mult producţia de cafea robusta de calitate ridicată.

Organizaţia Internaţională a Cafelei nu se aşteaptă ca poziţia de lider a Vietnamului de exportator de cafea robusta să fie afectată de majorarea de către Brazilia a producţiei de cafea robusta (conilon), deoarece producţia excedentară este folosită în industria de cafea solubilă a ţării din America de Sud, a declarat Nogueira. Brazilia este lider mondial la cafeaua solubilă.

Oficialul ICO susţine că statele producătoare de cafea trebuie să-şi majoreze consumul pe plan intern, pentru preţuri mai bune şi beneficii pentru economiile lor.

În următorii ani, consumul de cafea în Vietnam va urca cu 5% - 10%, de la nivelul actual de 300.000 tone, a afirmat Do Ha Nam, vicepreşedintele Organizaţiei Cafelei din ţara din sud-estul Asiei. 

Citește și Nestle angajează un miliard de dolari pentru protejarea

Nestle SA, cea mai mare companie producătoare de cafea din lume, va investi peste 1 miliard de franci elvețieni (1 miliard de dolari) până în 2030 pentru a încuraja fermierii care aprovizionează brandul său Nescafe să folosească metode agricole mai durabile, în contextul în care schimbările climatice și vremea extremă amenință culturile.

Nestle va oferi cursuri de formare cu privire la cele mai bune tehnici de plantare, precum și stimulente în bani pentru a-i motiva pe fermieri să ia măsuri, cum ar fi plantarea de culturi de acoperire pentru a proteja solul. Cu o rețea extinsă de peste jumătate de milion de fermieri care livrează cafea pentru Nescafe, compania intenționează să dubleze numărul furnizorilor cu care colaborează în astfel de probleme, ajungând la cel puțin 200.000.

Aprovizionarea cu cafea este amenințată de schimbările climatice: această plantă este cultivată în apropierea centurii ecuatoriale, care a fost cea mai sensibilă la fenomene meteorologice extreme, inclusiv secete și uragane, scrie Bloomberg. Creșterea temperaturilor reprezintă o amenințare pe termen lung și va reduce suprafața potrivită pentru cultivarea cafelei cu până la 50% până în 2050, potrivit Băncii Interamericane de Dezvoltare. În Brazilia, înghețurile puternice au redus recolta de anul trecut și au diminuat, de asemenea, potențialul pentru 2022. ...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Christel SCHALDEMOSE
Adrian Negrescu / Foto: arhiva personală
ANAF / Foto: DCBusiness
ECOFIN / Foto: Comisia Europeană
Mina de litiu Shevchenkivske
Tineri oameni de afaceri / Foto: Freepik
Oficiul Național al Registrului Comențului
Wall Street / Foto: Freepik
Bitcoin / Foto: Freepik
Unul dintre sediile companiei Novo Nordisk / FOTO: Site-ul oficial al companiei
Donal Trump
Foto: Oana Pavelescu
Germania / Photo by Claudio Mota
Bursa. Foto: pexels.com
Sediu al băncii Raiffeisen din Sankt Petersburg
Instabilitatea politică este periculoasă pentru economie
Criptomonede. Foto: Pexels.com
Sondă / FOTO: Freepik

Producţia de ţiţei a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...

CEC Bank
Adrian Câciu, Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene / FOTO: gov.ro
Donald Trump și lideri ai lumii / Ilustrație DCBusiness / Foto: Casa Albă și G10
Analizând tot felul de date / FOTO: Freepik
Recep Tayyip Erdogan și Vladimir Putin / Foto: Kremlin.ru
Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...

Kremlinul moscovit / FOTO: Freepik
Haier
Bursă / Foto: Freepik
Eoliene și panouri solare / Foto: Freepik
La aproape șanse ani de la deschiderea procedurii de insolvență

pixel