Criza deșeurilor. Care este problema arzătoare a Consiliului Județean Ilfov
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Mirabela Dumitrache
Mirabela Dumitrache
EXCLUSIV
Mirabela Dumitrache, purtător de cuvânt al Consiliului Județean Ilfov, a vorbit, în cadrul conferința cu titlul “Soluțiile momentului la criza deșeurilor. Putem vorbi de sustenabilitate, colectare, reciclare și economie circulară în România?”, organizată de DC News Media Group, despre problemele cu care se confruntă această regiune. 

Avem și noi un plan la Ilfov, a anunțat Mirabela Dumitrache, purtător de cuvânt al Consiliului Județean Ilfov. ”Avem proiecte, lucrăm la ele, dar dincolo de aceste elemente de colectare, de selectare, trebuie să avem în vedere și alte elemente în planurile noastre, și anume comunicarea, conștientizarea. Pentru că nu facem noi niște proiecte fără ca oamenii să știe, fără ca oamenii să le conștientizeze, fără ca oamenii să le înțeleagă și să le asimileze cumva. Pentru că doar împreună putem face ca aceste proiecte pe care noi le gândim la o masă să funcționeze, să meargă și în practică.

Într-adevăr, sunt specialiști care le gândesc, sunt tehnicieni, dar omul de acasă, omul de rând trebuie să înțeleagă de ce este importantă această sortare, de ce este important ca el să își ia deșeul și să îl ducă la un astfel de centru de colectare”, a subliniat purtătoarea de cuvânt a Consiliului Județean Ilfov la conferința trupului media DC News Media. 

Zona Vidra

”Avem un plan la Ilfov, avem un grup de lucru și nu o să mă feresc să vă vorbesc despre o problemă arzătoare, cumva, care a tot fost expusă în spațiul public, și anume problema depozitelor, problema deșeurilor din zona Vidra. Există deja un grup de lucru cu instituțiile implicate în această situație și mă refer, aici, la Direcția de Sănătate Publică, la Garda de Mediu. Pentru că fie că o numim preocupare, fie că o numim problemă, trebuie găsită o soluție. Avem acolo o problemă deja, suntem conștienți de ea și ne dorim achiziționarea unei instalații de tratare, pentru că asta este cheia, până la urmă, una care să corespundă legislației europene. Trebuie să tratăm deșeurile. Oamenii sunt nemulțumiți de această problemă, și pe bună dreptate. Prin intermediul acestui grup de lucru care a fost format la Ilfov, încercăm să ajungem la omul de acasă, la omul de rând și să îi spunem că nu vrem să îi aducem pe cap o problemă și mai mare, ba dimpotrivă, vrem să gestionăm această problemă a deșeurilor și să găsim o soluție updatată vremurilor pe care le trăim. 

Realizăm studii de impact împreună cu cei de la DTP și Garda de Mediu să vedem care ar fi beneficiile, care ar fi soluția optimă pentru zona Vidra, în ideea că vom aduce acolo o instalație de tratare a deșeurilor. Pe de altă parte, lucrăm și la un alt plan, și anume realizarea mai multor centre de colectare, în timp ce colegii noștri de la comunicare încearcă să explice oamenilor de ce este nevoie de astfel de centre”, a explicat Mirabela Dumitrache.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel