ANAF pune firmele sub lupă. Noi criterii pentru depistarea societăţilor suspecte
Agenția Națională de...
Emmanuel Macron va numi un nou prim-ministru în 24 de ore? „Nu are de ales”, spun unii și alții. Dar, au avertizat aceeași, „chiar și cu un Barnier la fiecare trei luni, Macron nu va rezista trei ani”.
Deci, ce urmează?
În această dimineață, Michel Barnier își va prezenta demisia președintelui Republicii, conform prevederilor constiționale. În absența unui nou guvern, va fi implementat, probabil, un buget provizoriu similar, în mare parte, celui pentru anul 2024.
Deși Adunarea Națională este profund divizată în trei facțiuni, aleșii națiune ar urma să aprobe, totuși, legea specială care va oficializa prelungirea bugetului. Grupurile parlamentare au confirmat ieri că vor sprijini această măsură, considerată crucială pentru evitarea unui blocaj instituțional. Totuși, acest compromis înseamnă că promisiunile guvernului precedent de reducere a deficitului bugetar nu vor fi respectate.
Creșteri de taxe pentru unii, beneficii pentru alții
Din punct de vedere fiscal, se preconizează o creștere a impozitelor pentru persoanele active, în timp ce pensionarii vor beneficia de condiții mai favorabile decât se anticipase inițial. Această ajustare vine ca o consecință a limitărilor impuse de lipsa unui buget nou și de nevoia de a menține stabilitatea economică.
Euro stabil, dar incertitudinile persistă
Pe piețele financiare, moneda euro a rămas stabilă, în pofida așteptărilor de scădere mai accentuată, după pierderile recente față de dolar. Totuși, această aparentă stabilitate nu reflectă neapărat o situație calmă.
Următoarele săptămâni se anunță complicate pentru instituțiile și economia Franței, dar și pentru Europa în ansamblu. Incertitudinile politice și măsurile fiscale nepopulare ar putea amplifica tensiunile, iar impactul asupra economiei rămâne de urmărit cu atenție.
În ultimul său cuvânt adresat parlamentului, Michel Barnier a atras atenția că, în lipsa unui buget bine structurat, cu ținte clar stabilitate și prevederi coerente de struturare a finanțelor țării, deficitul public va atinge 6,1% din PIB în 2024, iar incertitudinea politică ar cântări costul datoriilor și al creșterii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Agenția Națională de...
Europa se confruntă cu o criză...
Reţeaua socială X, fostă "Twitter", a fost dată în...
Decizia instanţei în cazul...
Rubla sub presiune: Rusia...
Președintele Iranului, Masoud...
ANAF anunţă controale la...
Hărțuirea la locul de muncă, noi modificări legislative:...
Banca Națională a României a...
Comisia Europeană a anunțat lista sistemelor de...
Comisia Europeană a prezentat...
Ultima rundă de vânzări organizată de belgienii de la De...
O evoluție zbuciumată a...
Compania farmaceutică Novo...
Comisia Europeană a rambursat...
Ce a declarat un reprezentant al diplomației de la...
În schimb, aluminiul a scăzut din cauza prăbușirii...
Modificări care se regăsesc în celebra ordonanță-trenuleț.
Experții au analizat evoluțiile ulterioare ale acestei...
Un nou raport alarmant al Comisiei Europene.
Prețul aurului a atins un nivel...
Un adevărat simbol al Italiei,...