Cu cât vor fi plătite cadrele medicale implicate în procesul de vaccinare
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Premierul a subliniat că trebuie acordată încredere specialiştilor care au "recomandat, autorizat", utilizarea acestui tip de vaccin că îşi vor face treaba în continuare.
Premierul a subliniat că trebuie acordată încredere specialiştilor care au "recomandat, autorizat", utilizarea acestui tip de vaccin că îşi vor face treaba în continuare.
Un medic va primi 100 de lei pe oră, un asistent medical – 25 de lei pe oră, iar un registrator, 25 de lei pe oră, pentru activitatea desfășurată în centrele de vaccinare împotriva COVID-19. Și medicii de familie vor primi sume de bani în funcție de serviciile prestate.

Potrivit Ordonanței de Urgență citite în primă lectură în ultima ședință de Guvern, cheltuielile privind plata personalului medico-sanitar și auxiliar sanitar, cu excepția personalului delegat sau detașat, care își desfășoară activitatea în cadrul centrelor de vaccinare împotriva COVID 19 se finanțează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății, prin transferuri către bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate și de la bugetul autorităților administrației publice locale.

Proiectul obținut de jurnaliștii Aleph News prevede că personalul medico-sanitar și auxiliar sanitar implicat în vaccinare în cadrul centrelor, cu excepția personalului delegat sau detașat, va fi plătit pentru timpul efectiv lucrat la un tarif orar diferențiat.

Un medic ca primi 100 de lei pe oră, un asistent medical – 50 de lei pe oră, iar registratorii vor primi 25 de lei pe oră.

Pentru activitatea prestată de medicii de familie, în vederea informării, programării la vaccinare, monitorizării și raportării reacțiilor adverse pentru persoanele aflate pe listele proprii de asigurați, aceștia beneficiază de un tarif pe serviciu.

Pentru primii 25% din numărul total al asiguraților înscriși pe lista proprie eligibili la vaccinare, în funcție de tipul de vaccin utilizat, medicii de familie vor primi 30 lei/serviciu. Peste pragul de 25%, tariful pe serviciu se ajustează astfel: pentru intervalul dintre 25,001% - 45% din numărul total al asiguraților înscriși pe lista proprie eligibili la vaccinare, funcție de tipul de vaccinul utilizat - 40 lei/serviciu, pentru intervalul dintre 45,001 % - 65% din numărul total al asiguraților înscriși pe lista proprie eligibili la vaccinare, funcție de tipul de vaccinul utilizat - 50 lei/serviciu, iar pentru intervalul de peste 65% din numărul total al asiguraților înscriși pe lista proprie eligibili la vaccinare, funcție de tipul de vaccinul utilizat - 60 lei/serviciu.

MApN pregăteşte vaccinarea anti-COVID pentru personalul eligibil pentru etapa a II-a

Tarifele sunt aplicabile inclusiv pentru administrarea vaccinului de către medicul de familie, în cabinetul propriu, în condițiile stabilite prin Strategia de vaccinare împotriva COVID 19 în România.

Proiectul de OUG prevede și plată pentru medicii de familie care acordă servicii persoanelor care nu au un medic de familie sau pentru cazurile în care medicul de familie nu asigură aceste servicii în termen de maxim 20 zile de la demararea fiecărei etape de vaccinare. Pentru informare, programare monitorizare și raportare a reacțiilor adverse tariful este de 1 5 lei /serviciu, iar în cazul în care medicul de familie realizează în cabinetul propriu vaccinarea propriu-zisă tariful este de 30 lei/serviciu.

Pentru funcționarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19, din bugetul Ministerului Sănătății se asigură fondurile necesare finanțării cheltuielilor prevăzute în Programul național de vaccinare, pentru activitatea de vaccinare împotriva COVID-19 și cheltuielilor privind plata personalului medico-sanitar și auxiliar sanitar care își desfășoară activitatea în cadrul centrelor de vaccinare împotriva COVID-19 organizate în cadrul unităților sanitare, prin transferuri către bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate, pe baza solicitărilor CNAS formulate în acest sens.

Ordonanța de urgență ar urma să intre în dezbatere și votare în ședința de Guvern de săptămâna viitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...

Rezervele valutare ale BNR s-au redus

Banca Națională a României a prezentat ultimele cifre. 

Ucraina caută cumpărători pentru zahărul său

Ucraina îşi va epuiza luna viitoarea cota de export de...

Un miliard de euro pentru un coniac!

Cea mai importantă tranzacție din istoria companiei...

Finanțele se vor împrumuta mai puțin în luna mai

Ministerul Finanțelor și-a stabilit programul de...

WhatsApp se transformă! O noutate extraordinară

Asta da, veste! Ce pregătesc cei de la Meta

Mai puțini cozonaci pe piață, dar mai ieftini, anunță ROMPAN

Preşedintele Patronatului Român din Industria de...

Lockheed Martin, contract istoric în Australia

Compania americană Lockheed Martin a anunțat că divizia...

De ce a inventat Guvernul lozul Team România

Până la debutul Jocurilor Olimpice de la Paris mai este...

Număr record de firme radiate în România

În primele trei luni ale anului peste 25.000 de firme au...

Programul de Paște al magazinelor Lidl din România

Cum funcționează magazinele Lidl în zilele Sărbătorilor...

SUA interzic importul de uraniu din Rusia

Senatul american a aprobat marți o lege prin care se...

Plăți de 119 milioane de euro pentru agricultori

Cele mai semnificative plăți, în valoare de 112,7...


pixel