Mai mulți actori importanți din domeniul privat au luat cina cu Xi în cadrul Forumului de Cooperare Economică Asia-Pacific (APEC), după o zi de discuții în care liderul chinez și președintele american Joe Biden au vorbit despre colaborare pe mai multe planuri.
Lumea are nevoie ca SUA și China să colaboreze, și este greșit să vedem China ca pe o amenințare și să jucăm împotriva ei, a declarat Xi într-un discurs adresat audienței, unde se aflau mai mulți oameni de business și politicieni americani, informează Reuters.
"Indiferent în ce etapă de dezvoltare ar ajunge, China nu va urmări niciodată hegemonia sau expansiunea și nu se va impune asupra altora. China nu caută sfere de influență și nu va duce un război rece cu nimeni", a spus Xi.
El a asigurat publicul că "indiferent cum evoluează peisajul global, tendința istorică a unei coexistențe pașnice între China și Statele Unite nu se va schimba". La cina exclusivită au participat aproape 400 de persoane, inclusiv oficiali guvernamentali și academicieni.
La cina exclusivită au participat aproape 400 de persoane, inclusiv oficiali guvernamentali și academicieni. Executivi ai unor mari companii precum Tim Cook de la Apple, Laurence Fink de la BlackRock, Hock Tan de la Broadcom, Ray Dalio de la Bridgewater Associates și Albert Bourla de la Pfizer au participat la acest eveniment.
Xi s-a întâlnit și cu Elon Musk, CEO-ul Tesla, spunându-i că susține dezvoltarea companiei sale în China, conform unui comunicat de presă al producătorului auto.
În cadrul APEC, Xi și-a îndreptat mare parte din discurs către poporul american și a vorbit puțin despre relațiile comerciale cu SUA.
Biden și Xi au ajuns anterior la un acord privind colaborarea pentru reducerea producției de fentanyl, un drog care afectează foarte multe personae în SUA.
Bineînțeles că de la acest eveniment nu au lipsit și controversele. Secretarul de Comerț al SUA, Gina Raimondo împreună cu alți oficiali, au făcut referire la costurile uriașe ale biletelor pentru liderii companiilor care doreau să se întâlnească cu Xi.
Prețul pentru intrarea la acest eveniment a fost de 2.000 de dolar, conform The San Francisco Standard.
Unul dintre republicani a considerat "de neconceput" faptul că companiile americane ar plăti mii de dolari pentru a participa la o cină cu un guvern pe care SUA îl acuză că comite genocid împotriva musulmanilor. Analiștii au spus că discursul lui Xi în mod cert nu va schimba dramatic mediul afacerilor americane despre China.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
utin cere negocieri directe cu...
Statele Unite și China au...
Germania, prima economie a Europei, rămâne un pilon de...
Românii care vor să câştige...
Grupaj de ştiri.
Tinerii germani şi-au pierdut...
Preţurile de consum în scădere pentru a treia lună...
O tranzacție colosală, care...
Indicii principali au închis...
În era ascensiunii inteligenței...
Unitatea 2 CNE Cernavodă va...
Procesul antitrust împotriva...
Ministrul Finanțelor lansează o serie de avertismente.
Un pas major în automatizarea...
Ferrari nu cunoaște criza: profituri record într-un...
Aprecierea afișată de euro, de...
Bitcoin a crescut semnificativ vineri, depășind în goană...
BNR a comunicat cursul valutar...