Economia între varză și portocale. Mircea Coșea: Se joacă alba-neagra cu România
Profesorul Mircea Coșea trage...
Potrivit spuselor sale, același răspuns negativ l-ar primi majoritatea celor care au înființat companii înalt tehnologizate și care, obligați să dea un examen de cunoștințe, nu ar fi în stare să treacă nici măcar de primul inteviu. De ce? Pentru că, explică Jack Ma, serviciile de HR și firmele de recrutare pun prea mult accent pe rezultatele academice și compară în mod incorect o gândire liberă și inventivă cu una tradițională.
”Oamenii te judecă după diplomă. Ei gândesc cam așa: ”La noi lucrează specialiști care au studiat la Harvard, care au absolvit Stanford, iar tu cine ești, cu ce te poți lăuda”, a adăugat Ma, care a terminat cu greu școala și liceul. Înainte de a pune bazele Alibaba, el a fost refuzat de vreo 30 de companii. ”Cunosc numeroși întreprinzători ca mine”, a continuat miliardarul chinez, dând exemplul fondatorilor Alipay și Taobao. Cei doi nu au fost acceptați la cursurile MBA, pentru că au picat proba la matematică.
Ma afirmă că în epoca digitală, în plină transformare, o asemenea atitudine din partea angajatorilor nu își va mai găsi locul. ”În epoca industrială trebuia să reții rapid, să ai o memorie bună, să citești mai repde. Acum, mașinile fac toate astea mai bine decât omul. Iar asta mă pune pe gânduri, mă îngrijorează. Peste 20-30 de ani, copiii noștri nu vor putea supraviețui cu educația pe care le-o dăm noi astăzi”, a apreciat Jack Ma.
Citește și Nu pierdeți timpul cu investitorii! Sfatul unui miliardar chinez
”Trebuie să-i învățăm pe copiii noștri să fie inventivi, creativi și constructivi pentru a putea face față provocărilor epocii inteligenței artificiale. Vreau să fac cât mai multe în acest sens”, a subliniat Ma, care, după ce a renunțat la funcția de CEO a revenit la catedră, el fiind profesor de limba engleză.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
TikTok riscă să fie suspendată...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...