Cum câștigi 1 miliard într-un minut. O poveste adevărată
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Oamenii spun că miliardarul japonezi poate să prevadă viitorul
Oamenii spun că miliardarul japonezi poate să prevadă viitorul
Ocupantul locului doi în clasamentul celor mai bogați japonezi, proprietarul SoftBank, secund Masayoshi Son, știe să ghicească viitorul și, din asta, câștiga miliarde. 

Fondatorul și directorul general al corporației nipone SoftBank, Masayoshi Son, nu scapă nici un prilej pentru a se lăuda că nu a avut nevoie decât de un minut pentru a obține 1 miliard de dolari. În august 2006, la Tokyo a sosit o delegație reprezentativă din Arabia Saudită: prințul moștenitor Mohammed bin Salman însoțit de 500 de oameni.

”Sunteți pentru prima dată la Tokyo și doresc să vă ofer un cadou”, i s-a adresat omul de afaceri nipon distinsului oaspete. ”Este un cadou de 1 trilion de dolari”, a continuat el, cuvinte la care, potrivit relatăților lui Masayoshi Son, i-au surprins pe saudiții care au făcut ochii mari.

O întâlnire de 45 de minute

Continuând să vorbească, Son a explicat că înființează fondul Vision pentru 100 de miliarde de dolari, iar cei care vor contribui la finanțarea lui vor primi un profit de 1 trilion de dolari. Prințul moșternitor al Arabiei Saudite a acceptat, fără a cere prea multe detalii, să investească 45 de miliarde. Întâlnirea celor doi a durat exact 45 de minute. Adică 1 miliard pentru fiecare dintre minutele petrecute împreună.

Cu o avere de 21.6 miliarde de dolari, Masayoshi Son ocupă locul doi în topul celor mai bogați japonezi, la mică distanță de liderul clasamentului, cofondatorul Uniqlo, Tadashi Yanai. Son are deja 61 de ani și, mai devreme sau mai târziu, va ieși la pensie. Și va avea ce lăsa în urma lui: potrivit miliardarului, el are un plan de dezvoltare a SoftBank pentru următorii 300 de ani.

Citește și Bani din praf

De-a lungul timpului, Son a efectuat numeroase investiții de mare succes, cum ar fi în Alibaba sau Uber, iar mulți sunt convinși că el știe să prezică viitorul la fel de bine ca Warren Buffett. Acum, fondatorul SoftBank pariază pe inteligența artificială. În total, portofoliul Vision numără aproape 50 de companii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel