Cum și de ce sunt criticați angajații români de șefii lor direcți

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Thales cauta personal
Thales cauta personal
Patru angajați români din zece spun că au fost mustrați de șeful direct când au făcut o greșeală, iar aproape două treimi spun că au primit criticile între patru ochi, se arată în sondajul ”Up! Your Service România”. Studiul mai arată că 47,5% dintre angajaţii români spun că şefii lor nu numai că nu îi critică în astfel de situaţii, dar chiar îi ajută să repare greşeala. Doar 12,5% dintre cei intervievați au afiramt că erorile lor nu au avut repercusiuni pentru ei.

În privinţa greşelilor făcute la locul de muncă, 11% dintre angajaţii români au spus că nu au făcut niciodată o greşeală la job, iar opt din zece angajaţi îşi recunosc imediat greşeala şi încearcă să o remedieze, cu sau fără sprijin. Numai 2% dintre cei chestionaţi au menţionat că se absolvă de vină, în timp ce 1,5% încearcă chiar să ascundă situaţia de colegi sau de superiorul direct.

La capitolul critici din partea şefilor, sondajul arată că 40% dintre angajaţii români au primit critici de la şeful direct când au făcut o greşeală, dintre care cei mai mulţi (63,3%) au fost mustraţi între patru ochi, aproape un sfert de faţă cu colegii de echipă, iar restul (12,6%) au fost chiar penalizaţi pentru greşelile lor.

Citește și: Doar 36% din angajații români utilizează internetul. Suntem pe ultimul loc în Europa

”Atitudinea negativă a şefilor faţă de angajaţi atunci când greşesc este cel mai adesea demotivantă, mai ales dacă nici nu primesc apreciere pentru reuşitele lor şi pentru munca depusă. Aproape un sfert dintre respondenţi susţin că, în ultima lună, nu au primit deloc apreciere de la şefi, iar alţi aproape 20% spun că nu îşi amintesc să fi primit recent o vorbă bună de la managerul lor. La polul opus, 41% au fost lăudaţi cel puţin o dată pentru performanţele din ultima lună, iar 17,5%, chiar de mai multe ori”, se menţionează în rezultatele sondajului citat.

Ce-și doresc angajații

Potrivit cercetării, peste 26% dintre salariaţii români sunt de părere că implicarea lor la locul de muncă ar creşte şi atunci când şeful i-ar sprijini să găsească soluţii în situaţiile dificile cu care se confruntă. De asemenea, pentru a se simţi mai motivaţi, 34,4% dintre angajaţi îşi doresc să ştie clar care sunt aşteptările managerului de la ei, 28,6% ar vrea să le fie ascultate opiniile şi 27,7% se aşteaptă la mai multă transparenţă şi onestitate din partea şefului lor.

În plus, 28,4% şi-ar dori să beneficieze de sprijin mai mare din partea managerului direct pentru a participa la cursuri, care să îi ajute să dobândească abilităţi valoroase pentru ei şi pentru companie, iar 22,6% cred că ar fi util inclusiv ca acesta să-şi dedice timp pentru a-i instrui acolo unde este necesar.

Sondajul "UP! Your Service România" a fost desfăşurat la sfârşitul anului trecut, pe un eşantion format din 2.286 de respondenţi din mediul urban din toată ţara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Lingouri de aur / FOTO: Freepik
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Sebastian Burduja. Foto: Crisan Andreescu
Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...


pixel