Cum să economisești bani rapid
Autor: Andreea Ionescu
Data publicării:
Cum să economisești bani rapid
Cum să economisești bani rapid
Vrei să ai control asupra banilor tăi? Uneori, tot ce trebuie este acel prim pas în direcția corectă pentru ca lucrurile să se miște în favoarea ta. La fel ca în majoritatea lucrurilor, uneori acel prim pas este cea mai grea parte.

În primul rând, scapă de datorii! Fă-ți apoi un cont de urgență, 1.000 de euro în bancă îți oferă o mică protecție financiară pentru tot felul de situații neprevăzute.

Cum a reușit un englez să economisească 3.500 de euro într-un an

Gestionează-ți banii. Fă-ți un buget în care să te încadrezi. Fără un buget, cheltuim adesea bani într-un mod nepăsător. Câțiva lei aici, câțiva lei acolo, vreme de 20 de ani de acum încolo și uite cum s-au dus banii tăi.

Cu ajutorul unui buget, vei ști unde merge fiecare leu. Decide apoi câți bani poți economisi în fiecare lună și încearcă să eviți alte cheltuieli.

Redu cheltuielile. Divertisment, restaurante și cumpărături inutile. Cu toții trebuie să mâncăm, nu? Dar nu trebuie să mâncăm în fiecare zi la restaurant. Dacă vrei cu adevărat să strângi bani, trebuie să reduci serios ieșirile în oraș. Poți merge săptămâna aceasta la cinema, iar cea viitoare cu amicii la un concert, dar nu mai ieși în fiecare seară la bere cu prietenii.

Fii conștient și de restul banilor pe care tinzi să îi cheltui de dragul distracției. Poate că exagerezi cu cumpărăturile online, caută modalități ieftine de a-ți petrece timpul liber.

Evaluează cheltuielile necesare. Familiarizează-te cu prețurile produselor alimentare, îmbrăcăminții, sau gazelor. Nu poți tăia electricitatea, însă poți inspecta piața pentru a face cele mai economice alegeri.

Mergi la piață și găsește oferte ale articolelor de care ai absolut nevoie. S-ar putea ca propria creativitate să te surprindă.

Reexaminează facturile. Cel mai probabil facturile tale lunare au o sumă fixă. Ai făcut contractele în urmă cu ani și nu te mai gândești acum la ele. Ei bine, este timpul să regândești totul pentru că ai niște bani de economisit!

Plătește totul online pentru a gestiona situația mai bine: furnizorul de cablu sau internet, asigurări auto, asigurări de viață Contactați un reprezentant de servicii pentru clienți pentru a negocia oferte mai bune sau ia în considerare anularea, unde se poate. Chiar ai nevoie de contul acela de Netflix?!

Economisiți bani prin creșterea venitului. Una dintre cele mai bune metode de a economisi rapid este să aduci acasă mai mulți bani. Discutați cu șeful, dacă este cazul, pentru pentru o mărire. 

Dacă ești mai artist de fel, află că mulți oameni își înființează cu succes cu o afacere secundară, folosind un site precum Etsy pentru a-și vinde creațiile, informează site-ul Every Dollar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel