Cum salvează migranții transporturile din Germania
Autor: Georgel Simionică | 13 ian, 16:06
Germania a reușit să evite situația din Marea Britanie
Germania a reușit să evite situația din Marea Britanie
Potrivit unui grup de reflecție german, lucrătorii migranți salvează cea mai mare economie europeană de dificultățile logistice care au afectat Marea Britanie.

Acest lucru se datorează faptului că migranții calificați ocupă o proporție tot mai mare de locuri de muncă pentru care companiile au întâmpinat dificultăți în găsirea de forță de muncă - în special șoferi de camion - a declarat Institutul de Cercetare Economică din Köln, într-un raport.

În Marea Britanie, între timp, Brexit-ul a exacerbat întreruperile acute ale ofertei prin blocarea accesului la lucrătorii din Uniunea Europeană.

Congestionarea transportului maritim, în creștere în cel mai mare port din lume

"Rafturile goale din supermarketuri, au făcut parte din peisajul vieții de zi cu zi în Marea Britanie și care nu s-a materializat în Germania", au declarat economiștii conduși de Helen Hickmann. "Fără migranți, deficitul de forță de muncă ar fi mult mai dramatic".

G Ad:

Calculele analiștilor au arătat că proporția de migranți care lucrează și care sunt activi în domenii care se confruntă cu lipsa forței de muncă a sărit la 49% în 2019, de la 19% în 2013. Ponderea germanilor angajați în astfel de locuri de muncă a crescut cu mai puțin în acea perioadă, la 52% de la 25%. O parte din această creștere este determinată de faptul că mai multe industrii se confruntă acum cu deficitul de personal, a precizat institutul.

Cea mai frecventă ocupație calificată pentru migranți în 2020 a fost cea de șofer de camion, cu peste 130.000 de persoane care lucrează în astfel de locuri de muncă - ceea ce reprezintă un sfert din total.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Deutsche Bank, cel mai bun profit anual din ultimii 10 ani

Deutsche Bank a obținut cel mai bun profit anual din...

Bitdefender avertizează asupra unui atac mai puțin obișnuit

Bitdefender avertizează asupra unui nou val de atacuri,...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro