Cum salvează migranții transporturile din Germania
Autor: Georgel Simionică
Data publicării:
Germania a reușit să evite situația din Marea Britanie
Germania a reușit să evite situația din Marea Britanie
Potrivit unui grup de reflecție german, lucrătorii migranți salvează cea mai mare economie europeană de dificultățile logistice care au afectat Marea Britanie.

Acest lucru se datorează faptului că migranții calificați ocupă o proporție tot mai mare de locuri de muncă pentru care companiile au întâmpinat dificultăți în găsirea de forță de muncă - în special șoferi de camion - a declarat Institutul de Cercetare Economică din Köln, într-un raport.

În Marea Britanie, între timp, Brexit-ul a exacerbat întreruperile acute ale ofertei prin blocarea accesului la lucrătorii din Uniunea Europeană.

Congestionarea transportului maritim, în creștere în cel mai mare port din lume

"Rafturile goale din supermarketuri, au făcut parte din peisajul vieții de zi cu zi în Marea Britanie și care nu s-a materializat în Germania", au declarat economiștii conduși de Helen Hickmann. "Fără migranți, deficitul de forță de muncă ar fi mult mai dramatic".

Calculele analiștilor au arătat că proporția de migranți care lucrează și care sunt activi în domenii care se confruntă cu lipsa forței de muncă a sărit la 49% în 2019, de la 19% în 2013. Ponderea germanilor angajați în astfel de locuri de muncă a crescut cu mai puțin în acea perioadă, la 52% de la 25%. O parte din această creștere este determinată de faptul că mai multe industrii se confruntă acum cu deficitul de personal, a precizat institutul.

Cea mai frecventă ocupație calificată pentru migranți în 2020 a fost cea de șofer de camion, cu peste 130.000 de persoane care lucrează în astfel de locuri de muncă - ceea ce reprezintă un sfert din total.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel