Cum schimbă inteligența artificială experiența din cazinourile online
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Inteligența artificială (AI) pătrunde treptat în diferite industrii din întreaga lume, inclusiv în cea a jocurilor de noroc online. Datorită ei, serviciile oferite de operatori se îmbunătățesc constant, fiind implementate softuri și caracteristici care în urmă cu un deceniu erau doar de domeniul imaginației. 

De altfel, creșterea în ansamblu a sectorului de gambling, una impresionantă, se datorează în principal deschiderii pe care acest sector îl are vizavi de tot ce este nou. Tehnologia face diferența nu numai între cazinourilor online, ci și între producătorii de păcănele, care lansează jocuri sloturi noi tot mai complexe ca și grafică sau mecanisme de câștig, care pot fi testate și în variantă demo.

Învățarea automată este indispensabilă atunci când vine vorba de colectarea, procesarea și compararea informațiilor cu privire la preferințele pe care le au clienții cazinourilor online. Din momentul în care un jucător și-a dat acordul pentru ca informațiile sale să fie folosite, un soft este utilizat pentru a genera caracteristicile și tendințele jucătorului. Operatorii înțeleg comportamentul jucătorilor lor la jocurile de noroc prin analiza de date la nivel înalt. Cu aceste informații, își pot modifica serviciile pentru a satisface gusturile acestora. În funcție de analiza AI-ului, sunt personalizate toate promoțiile, campaniile publicitare, recomandările pe care le primesc jucătorii, dar și multe altele.

Inteligența artificială stă la baza unor schimbări profunde la nivelul experienței trăite de clienții cazinourilor online. Iată numai câteva exemple:

Boții oferă informații tot mai exacte

Nu toate cazinourile online au angajați disponibili pentru serviciile de chat live, la care clienții apelează atunci când au probleme sau nelămuriri. Unii operatori folosesc un r, care este un soft ce oferă răspunsuri predefinite, în funcție de mesajele tastate de jucător. În trecut, multe dintre replicile boților erau de forma „Nu înțeleg”. În prezent, datorită inteligenței artificiale, aria de acoperire a problemelor este tot mai vastă, softul oferind răspunsuri logice, în baza informațiilor primite de la cel care accesează centrul de ajutor.


 
Jucătorii cu probleme sunt identificați mai ușor

Cazinourile licențiate, care înțeleg pe deplin responsabilitatea ce le revine, luptă împotriva dependenței de jocuri de noroc, care are un efect negativ nu numai asupra jucătorilor, ci și asupra imaginii industriei jocurilor de noroc. Adicția poate distruge un om prin datoriile acumulate și prin neglijarea vieții sociale. Pentru a evita consecințele negative ale dependenței, majoritatea site-urilor de cazinou blochează accesul clienților care practică jocul compulsiv. Cu ajutorul inteligenței artificiale, prin analiza comportamentală, operatorii pot identifica și preveni jocurile de noroc care creează dependență. AI poate indica un comportament suspect și poate notifica reprezentanții cazinoului. Aceștia iau mai întâi legătura cu jucătorul cu probleme, apoi, dacă situația persistă, îi suspendă contul. 

Sunt detectate încercările de fraudă

Unii jucători încearcă să înșele sistemul de jocuri de noroc prin strategii ilicite, care sunt, însă, detectate de noile softuri. Tehnologia AI monitorizează și înregistrează activitatea fiecărui jucători, iar algoritmul emite un semnal atunci când sunt identificate șabloane suspecte.

În același timp, AI oferă mai multă liniște jucătorilor care sunt îngrijorați de siguranța tranzacțiilor lor online. Cazinourile online folosesc criptarea Secure Socket Layer și alte tehnologii avansate pentru a preveni activitățile frauduloase pe site-urile lor web. Scripturile pot detecta cu ușurință orice tranzacție frauduloasă care scapă personalului cazinoului. 


 
Este deschisă poarta către publicul tânăr

AI este unul dintre motivele pentru care tot mai mulți tineri aleg jocurile de noroc ca și hobby. Potrivit studiilor, categoriile de vârstă ale jucătorilor online variază de la 35 la 65 de ani, însă segmentul de până în 45 de ani este tot mai numeros, fiind atras prin promoții și reclame direcționate, al căror mesaj cuprinde elementele care declanșează curiozitatea și dorința de a deschide cont la un cazinou online. „Millennials” nu sunt de obicei atrași de cazinourile fizice și rareori mai folosesc un desktop. Ei preferă să joace de pe dispozitive mobile, softurile instalate pe Smartphone sau iPhone fiind construite pe inteligență artificială.

Trebuie spus că tehnologia AI este încă într-un stadiu incipient. Mai sunt multe de descoperit în acest domeniu, iar fiecare pas înainte făcut se va regăsi cu siguranță în experiența de joc din cazinourile online.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Marcel Ciolacu
Oameni pe strada

Haos pe căile ferate germane. Mii de călători, afectați

Serviciile feroviare din Germania au fost grav...

INS: Aproape 16% din gospodării nu au baie sau duș

Ponderea gospodăriilor dotate cu baie/duş a fost, anul...

Industria nu mai duduie ca altă dată / FOTO: Freepik
Principele Dimitrie Sturdza / Foto: Dorina MATIŞ / AGERPRES
Bani / Foto: Freepik

OnlyFans a plătit dividende record proprietarului platformei

Cea mai mare platformă porno online a acordat dividende...

Sediul central al Google
Casa de pensii / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos

Compensații pentru pensionari prevăzute într-o nouă OUG

După controversata recalculare a pensiilor, Guvernul a...

Aglomerație / Foto: Freepik
Foto: Pexels.com
Selena Gomez
Bună dimineața!
Investitori la bursă / FOTO: Freepik

Bursa de la București, fără suflu la sfârșit de săptămână

Săptămâna a fost marcată de scăderi generalizate pe...

Chirie sau rate? Ce este mai avantajos la această oră

În contextul prețurilor crescânde la locuințe și a...

Nu este loc pentru butoaiele OPEC, spun analiștii
Unt / FOTO: Freepik

Prețul mondial al untului a atins un record absolut

La nivel mondial, prețul la unt a sărit la un record...

Localitate în Spania / FOTO: Freepik

Polonezii dau năvală în Spania să cumpere active imobiliare

În timp ce Polonia se înarmează, încheind contracte după...

Un cuplu stă pe balcon / Foto: Freepik

Prețurile locuințelor din România continuă să crească

Florin Dragu, şef serviciu Direcţia Stabilitate...

La benzinărie / FOTO: Unsplash
S-au făcut calculele
Amazon Alexa / FOTO: Wikipedia
Vladimir Putin si Sadir Japarov, președintele Kârgâstanului
Curs valutar / Foto: DCBusiness
ANAF / Montaj foto: DCBusiness
Telefoane

Cele mai vândute telefoane mobile din lume în 2024

Apple rămâne compania care a vândut cele mai multe...

Oficiul Național al Registrului Comerțului
Ruta pe care a zburat în jurul lumii aeronava TAROM

Oferte speciale de la Tarom pentru trei destinații europene

Tarom lansează o ofertă specială pentru trei destinații...

Stație de transformare / Foto: Arhivă

pixel