Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
La cumpărături / FOTO: Freepik
La cumpărături / FOTO: Freepik
EXCLUSIV
Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și câte eforturi consumate pe subiectul legate de închiderea marilor magazine în weekend!

Cât timp a durat acest zbucium care a cuprins întreaga societate și a ținut în priză televiziunile? Suficient încât să acopere alte probleme, poate mai dureroase. Dar iată că premierul Marcel Ciolacu a ieșit, în sfârșit, la rampă și a pus capăt discuțiilor. "Vreau să închid un subiect care a provocat dezbatere publică, cel legat de programul magazinelor la sfârșit de săptămână. Din semnalele primite din rândul societății, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend", a declarat șeful Executivului.

Rămâne de văzut dacă asta a fost tot. Întrebarea este de ce a trebuit să aștepte atât pentru tranșa problema. Pentru că era clar de la bun început să societatea, cum spune el, nu va accepta ideea. Oricum, foarte mare parte dintre cetățenii acestei țări, care, după o zi de muncă și câteva ore petrecute în trafic numai de cumpărături nu ai chef la drum de seară când supermarketurile te întâmpină cu multe rafturi aproape goale. Că este așa o confirmă și sondajul realizat de DCBusiness și la care au răspuns peste 1360 dintre cititorii noștri. 

Au existat patru variante de răspuns, două mai spre DA, celelalte două mai spre NU. Iar raportul a fost categoric: 465 la 901. 

Interesant este că 308 dintre cititorii DCBusiness au fost de acord cu închiderea marilor magazine în weekend, bifând varianta ”Da, categoric” sunt de acord. Este de presupus că printre ei se află cei care preferă să comande produse sau mâncare. 157 au ales opțiunea ”Da, dar prin rotație”. 

În schimb, varianta ”Cu siguranță nu” a fost selectată de 624 dintre cititorii DCBusiness. Un răspuns categoric. Și un punct de vedere categoric și care reflectă, de altfel, părerea celor mai mulți dintre cetățeni. Într-adevăr, marile magazine trebuie să rămână deschise în weekend, pentru că sunt zile când poți face cumpărături pentru mai multe zile, pentru o săptămână. Pentru că acolo poți lua de toate, de la produse alimentare, la tigăi și șervețele. Cu lista în mână cumperi tot ce îți lipsește. Și stai liniștit până la următoarea incursiune într-un supermarket.

Iată răspunsurile oferite de cititorii noștri, cărora le mulțumim pentru participarea la sondaj și care au fost întrebați dacă sunt de acord cu închiderea acelor magazine la sfârșit de săptămână.

- Da, categoric - 308

- Da, dar prin rotatie - 157

- Nu prea - 277

- Cu siguranta nu - 624

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel