Cumpărături la piață cu cardul. Proiect lansat în România
Autor: Mihai Paul
Data publicării:
Card
Card
Mastercard, Patria Bank și 30 de producători sibieni vor lansa proiectul de cumpărături la piață cu cardul. Plata cu cardul se va putea efectua în piața Cibin din Sibiu dar se speră extinderea ei și în alte piețe.

Consumatorii vor putea plăti direct cu cardul la 30 de producători agricoli care îşi vând produsele în piaţa sibiană.

”Programul-pilot îşi propune să aducă în atenţia consumatorilor şi producătorilor beneficiile introducerii plăţii cu cardul şi, totodată, să genereze o mişcare amplă la care ulterior să adere şi alte pieţe, transformând plăţile electronice în normalitate. Proiectul va continua până în luna octombrie, numărul de POS-uri instalate urmând să crească pe parcursul verii”, se arată în comunicat.

Mai mult, producătorii agricoli vor primi un pachet ce include un POS şi un card, menit să îi ajute să rămână competitivi în faţa consumatorilor prin oferirea unei alternative la plata cu cardul. Ulterior, banii încasaţi prin POS pot fi folosiţi direct de pe cardul de debit Mastercard Business, pentru achitarea diverselor cheltuieli pe care le pot avea, potrivit companiei. Optimizarea plăţilor realizată prin introducerea plăţii cu cardul poate determina creşterea vânzărilor de produse locale, potrivit Mastercard.

Citește și:Mastercard, amendată de CE cu mai mult de jumătate de miliard de euro. Motiv halucinant

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel