Cumplit de scump. Cât poate costa un iaht! VIDEO
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Ambarcațiunea există, deocamdată, pe hârtie
Ambarcațiunea există, deocamdată, pe hârtie
Designerul Chulhun Park a dezvăluit prețul celui mai mare și mai scump iaht din lume, Valkyrie, proiect prezentat la Royal College of Art din Londra, scrie Daily Mail. 

”Construcția Valkyrie va costa 800 milioane de dolari. Am primit deja câteva propuneri de colaborare, dar nu am semnat încă vreun contract”, a povestit Park, care lucrează la proiect de opt luni.

Barca ar urma să aibă o lungime de 229 metri, cu aproape 40 de metri mai mult decât deținătorul actualului record, iahtul Azzam, aflat în proprietatea președintelui Emiratelor Arabe Unite, Khalifa bin Zayed Al Nahyan.

Citește și Cea mai decadentă plăcere a bogaților lumii toacă 3 miliarde de dolari anual

Valkyrie va putea găzdui la bordul său 92 de membri ai echipajului și 52 de pasageri, care vor avea la dispoziție restaurante, un cazinou, săli de teatru și cinema, galerii de artă.

În noiembrie 2018, experții firmei Superyacht Intelligence Agency au anunțat o ”creștere dramatică” a acestei piețe în 2018. Conform raportului, până la mijlocul lunii septembrie a anului trecut fuseseră achiziționate aproape 300 de asemenea ambarcațiuni, în condițiile în care în 2017 s-au cumpărat numai 249.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel