Cupidonul zilelor noastre vine din Rusia și este miliardar
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Omul de afaceri rus Andrei Andreev este un cupidon modern, însă în loc de arc cu săgeți folosește instrumente de geolocație și programe de recunoaștere facială.

Andreeav a ajutat la construirea a 5 siteuri de anunțuri matrinomiale, inclusiv Badoo, care la ora actuală are 380 de milioane de utilizatori înregistrați. Rusul a contribuit și la construirea aplicațiilor Chappy, Huggle și Bumble

Rusul, la numai 44 de ani, s-a ales cu o avere de 1,5 miliarde de dolari, numărându-se printre cei mai bogați oameni ai lumii, scrie Forbes.

Pentru cineva care se ocupa de interacțiunile dintre oameni, Andreev a păstrat discreție maximă în ceea ce-l privește timp de mai mulți ani. Despre el, publicația Forbes din Rusia a spus la un moment dat că este ”cel mai misterios om de afaceri din occident”.

Cine este de fapt Andrei Andreev

Omul de afaceri este născut la Moscova iar numele lui real este Andrei Ogandzhantiant. Atât mama cât și tatăl său sunt oameni de știință. Andrei și-a schimbat numele cu cel al mamei sale de dinainte de căsătorie pentru că este mai ușor de pronunțat și de scris.
A urmat cursurile Universității din Moscova dar a renunțat la școală în anul 1992 și la 18 ani s-a mutat în Spania.

Omul de afaceri a povestit, în interviul acordat revistei Forbes, că a vrut să vadă lumea și a împrumutat bani de la părinții săi ca să poată vedea Europa.

Ulterior a înființat un magazin online care vindea piese pentru calculatoare și pe care l-a vândut în 1997 pentru câteva sute de mii de dolari, suma dn care a putut să le dea părinților banii înapoi.

În anul 1999 a creat SpyLog, un program care putea fi folosit de webmasteri pentru a urmări vizitatorii siteurilor, ”bunicul Google Analytics”, după cum spune Andreev.

Omul de afaceri nu a mai călcat în Rusia de 10 ani și a renunțat la cetățenie, lucru despre care însă nu vrea să vorbească.

În cazul Bumble, acesta a fost fondat cu Whitney Wolfe, fostă cofondatoare și director executiv a Tinder. Wolfe l-a dar în judecată pe fostul ei iubit care și proprietarul Tinder, pentru hărțuire sexuală în iunie 2014 și a ajuns la o înțelegere un an mai târziu. Andreev a cunoscut-o pe Whitney când încă era la Tinder, și a cunvins-o să lucreze cu el la următorul proiect.

Iar următorul proiect a început în 2014 pe o insulă grecească, pe Mikonos, unde s-au întâlnit cu câțiva dintre designerii de la Tinder, iar trei luni mai târziu s-a născut Bumble.

Afacerea cea mai mare a rusului continuă să fie Badoo, care a și lansat în anul 2017 o aplicație de recunoaștere facială. Opțiunea permite utilizatorilor să încarce fotografia unei persoane pe care o plac și să găsescă pe cineva similar pe Badoo.

Andreev are o prietenă dar pe care nu a cunoscut-o prin intermediul niciunei aplicații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel