Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
La Bursa Metalelor din Londra, prețul de referință al cuprului a suferit o modificare minoră, stabilizându-se la 8.377 dolari pe tonă la 1053 GMT. Prețul metalului, folosit ca indicator al sănătății economice de către investitori, a atins vineri nivelul de 8.122,50 dolari pe tonă, cel mai scăzut din februarie 2021.
"Cuprul este susținut de optimismul din jurul ridicării restricțiilor COVID-19 în China", a declarat Giles Coghlan, analist la brokerul HYCM. "Dar este greu de văzut dacă acest lucru va dura, deoarece totul depinde de faptul dacă o recesiune globală poate fi evitată."
COVID: Beijingul a anunțat că va permite școlilor să reia cursurile față în față, iar șeful principal al partidului din Shanghai a declarat victoria asupra COVID-19, după ce orașul a raportat zero cazuri noi la nivel local pentru prima dată în ultimele două luni.
CREȘTERE: Inflația galopantă, majorările de dobândă, așteptările privind noi majorări de dobândă și daunele aduse creșterii și cererii au dus la prăbușirea prețurilor acțiunilor și ale materiilor prime în ultimele săptămâni.
ZINC: O ușoară creștere a stocurilor din depozitele înregistrate la LME, cu 3.175 de tone față de lunea trecută, până la 81.725 de tone, influențează prețurile metalului folosit la galvanizarea oțelului.
Zincul la trei luni a scăzut cu 0,9%, la 3.318 dolari pe tonă.
În urma reducerii îngrijorărilor legate de ofertă pe piața LME, prima la vedere pentru contractul de zinc pe trei luni a scăzut vineri la 135 de dolari pe tonă, de la peste 200 de dolari pe tonă în ziua precedentă.
Dar disponibilitatea zincului pe piața LME va rămâne o problemă, deoarece mandatele anulate - metal pentru livrare - în proporție de 78% din total indică faptul că este posibil ca mai mult metal să părăsească depozitele LME în următoarele săptămâni.
DOLARUL: Metalele industriale au fost susținute în general de dolarul slab, care face ca mărfurile evaluate în dolari să fie mai ieftine pentru deținătorii de alte monede. [FRX/]
ALTE METALURI: Aluminiul a crescut cu 0,2%, la 2.461 dolari pe tonă, plumbul a câștigat 3%, la 1.973 dolari, staniul a crescut cu 7,3%, la 26.395 dolari, iar nichelul a urcat cu 4,4%, la 23.390 dolari.
Citește și Se joacă puternic la bursă împotriva acțiunilor europene. Miză URIAȘĂ
Fondul speculativ Bridgewater Associates al miliardarului Ray Dalio a pariat 10,5 miliarde de dolari pe scăderea acțiunilor europene. Suma aproape că s-a dublat față de săptămâna trecută. Fondul rămâne cel mai mare jucător de downside din Europa.
Bridgewater Associates, structură patronată de miliardarul american Ray Dalio a pariat 10,5 miliarde de dolari pe prăbușirea acțiunilor europene, dublând, practic, suma pusă în joc săptămâna trecută, scrie Bloomberg. Bridgewater Associates, care administrează active de aproximativ 150 de miliarde de dolari, a pariat săptămâna trecută peste 5,7 miliarde de dolari împotriva acțiunilor europene, sperând să profite de declinul acestora.
Potrivit agenției, cel mai mare fond speculativ din lume a făcut pariuri împotriva a 28 de companii din Europa, inclusiv pariuri individuale de peste 500 de milioane de dolari pe titluri în scădere ale producătorului olandez de semiconductori ASML Holding, ale companiei franceze de petrol și gaze TotalEnergies, ale gigantului farmaceutic francez Sanofi și ale dezvoltatorului german de software SAP. Săptămâna trecută, fondul lui Ray Dalio paria pe căderea a doar 18 companii europene.
Companii de primă mărime
Toate acțiunile companiilor la care Bridgewater Associates se așteaptă să scadă fac parte din indicele european Euro Stoxx 50. Acesta include cele mai mari 50 de societăți cotate la bursă după capitalizare din zona euro. De la începutul anului, indicele Euro Stoxx 50 a scăzut deja cu 20,6%, până la 3439,7 puncte.
În zona euro se înregistrează o încetinire accentuată a creșterii economice pe fondul creșterii prețurilor, scrie publicația. Activitatea întreprinderilor din zona euro este în declin din cauza inflației galopante, a îngrijorărilor legate de penuria de energie și a creșterii costurilor de împrumut. Prețurile de consum din zona euro au crescut în luna mai cu 8,1% în ritm anual, cel mai ridicat nivel de când au fost calculate pentru prima dată datele în 19 țări din zona euro. Ținta de inflație a Băncii Centrale Europene este de 2%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...