Cursurile școlare. Dan Vîlceanu: ”A fost o greşeală, o scăpare”
Autor: Delia Gheață | 25 oct, 07:55
Vîlceanu: Bugetul trebuie să-și permită majorările de PENSII
Vîlceanu: Bugetul trebuie să-și permită majorările de PENSII
Ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, a anunţat că Guvernul se va reuni luni pentru a remedia confuzia produsă în privința vacanței instituțiilor școlare private, după ce un articol ce prevedea suspendarea cursurilor şi era în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) nu a mai fost preluat și în Hotărârea de Guvern. 

Dan Vîlceanu a spus, într-un interviu pentru digi24, că a fost vorba despre o "scăpare", o "greșeală" ce va fi remediată, dar articolul din decizia CNSU e "foarte clar", astfel că de marți, și școlile private vor putea intra în vacanță.

"Am fost anunţaţi că mâine (luni - n.r.) la ora 11:00 are loc o întâlnire în format hibrid și va fi remediată această greşeală care s-a făcut, astfel încât și şcolile private să se bucure de același tratament cu celelalte şcoli. 

Imediat cum se termină ședința, care va fi o ședință scurtă, doar pentru remedierea acestei greșeli, se va trimite la Monitorul Oficial", a precizat Vîlceanu.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că articolul din decizia CNSU referitor la suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ private, inclusiv în cele 21 de şcoli care funcţionează după programa altor state, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern cu restricţiile de luni. 

G Ad:

Citește și OMS, anunț de ultimă oră privind SFÂRȘITUL pandemiei

În acest mod s-a creat confuzie, neştiindu-se dacă acestea pot sau nu funcţiona. 

"Conform art. 8.1 din decizia CNSU, se suspendă prezența fizică din școlile și grădinițele private. Se suspendă prezența fizică înseamnă că școlile private pot organiza sau vacanță sau cursuri online. 

Din păcate, art 8.1, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern, motiv pentru care s-a instituit această confuzie. Ministerul Educației a avut datoria și a reglementat vacanța în unitățile de stat”, a declarat duminică Sorin Cîmpeanu.

Ştiri Recomandate

Cod Galben de recipitații mixte și polei în 4 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri...

Rafila a explicat când se introduce certificatul COVID

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a prezentat...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro