Ministrul economiei Vaticanului, părintele Juan Antonio Guerrero Alves, a demisionat. În noiembrie 2019, Guerrero Alves fusese numit de Papa Francisc prefect al Secretariatului pentru Economie, preluând dicasterul condus până atunci de cardinalul Georg Pell. Suveranul Pontif îl alesese pe iezuit pentru expertiza sa în chestiuni economice şi financiare, cerându-i să implementeze reformele necesare.
Vaticanul anunţă că Guerrero a demisionat ''din motive personale'', pontiful numind în funcţia de prefect un laic, Maximino Caballero Ledo, actual secretar general, transmite Rador.
Statul Cetății Vaticanului a anunțat înființarea unui comitet de investiții și numirea membrilor acestuia. Este vorba de a asigura caracterul etic al investițiilor de capital ale Sfântului Scaun în societăți comerciale.
Vaticanul a anunțat crearea unui comitet de investiții și numirea membrilor acestuia. Informația a fost furnizată de biroul de biroul de presă al Sfântului Scaun. Vaticanul este sediul celei mai înalte autorități spirituale a Bisericii Romano-Catolice. Cel mai mic stat recunoscut oficial din lume este situat în interiorul Romei și se învecinează pe toate laturile sale cu Italia. Moneda oficială a statului este euro.
Membrii Comitetului de investiții al Vaticanului au fost numiți pentru un mandat de cinci ani. Aceștia vor trebui să se asigure că investițiile în acțiuni ale Sfântului Scaun sunt etice și îndeplinesc criteriile de rentabilitate, adecvare și moderare a riscului.
Cardinalul Kevin Joseph Farrell, prefect al dicasterului pentru laici, familie și viață, a fost numit șef al comitetului de investiții al Vaticanului. Comitetul a inclus, de asemenea, patru experți financiari independenți - fondatorul și directorul executiv al RegHedge, Jean-Pierre Casey (Marea Britanie), directorul general al Union Investment Privatfonds, Giovanni Christian Michael Guy (Germania), managerul de portofoliu al Skagen Funds, David Harris (Norvegia) și directorul de investiții al Boston College, John J. Zone (o universitate catolică din SUA).
Crearea unui comitet de etică a investițiilor a fost impusă de noua constituție a Vaticanului, Praedicate Evangelium, care a intrat în vigoare în urmă cu două zile.
Finanțele Bisericii Romano-Catolice, ale ordinelor sale religioase, ale organizațiilor caritabile și ale angajaților Vaticanului sunt gestionate de banca oficială a Vaticanului (banca Bisericii Romano-Catolice), Institutul pentru Afaceri Religioase (Istituto per le Opere di Religione - IOR). În 2021, IOR a obținut un profit net de 18,1 milioane de euro, conform standardelor internaționale de contabilitate. Marja netă de dobândă a organizației a crescut cu 15%, veniturile nete din comisioane cu 22%, iar activele administrate cu 4%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...