Cutremur la Vatican. Ministrul Economiei a demisionat
Autor: DCBusiness Team | 30 noi 2022, 17:01
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Ministrul economiei de la Vatican a demisionat

Ministrul economiei Vaticanului, părintele Juan Antonio Guerrero Alves, a demisionat. În noiembrie 2019, Guerrero Alves fusese numit de Papa Francisc prefect al Secretariatului pentru Economie, preluând dicasterul condus până atunci de cardinalul Georg Pell. Suveranul Pontif îl alesese pe iezuit pentru expertiza sa în chestiuni economice şi financiare, cerându-i să implementeze reformele necesare.

Vaticanul anunţă că Guerrero a demisionat ''din motive personale'', pontiful numind în funcţia de prefect un laic, Maximino Caballero Ledo, actual secretar general, transmite Rador.

 

Citeşte şi: Vaticanul face ordine în finanțele sale. Nimic nu trebuie să scape

 

Statul Cetății Vaticanului a anunțat înființarea unui comitet de investiții și numirea membrilor acestuia. Este vorba de a asigura caracterul etic al investițiilor de capital ale Sfântului Scaun în societăți comerciale.

Vaticanul a anunțat crearea unui comitet de investiții și numirea membrilor acestuia. Informația a fost furnizată de biroul de biroul de presă al Sfântului Scaun. Vaticanul este sediul celei mai înalte autorități spirituale a Bisericii Romano-Catolice. Cel mai mic stat recunoscut oficial din lume este situat în interiorul Romei și se învecinează pe toate laturile sale cu Italia. Moneda oficială a statului este euro.

Membrii Comitetului de investiții al Vaticanului au fost numiți pentru un mandat de cinci ani. Aceștia vor trebui să se asigure că investițiile în acțiuni ale Sfântului Scaun sunt etice și îndeplinesc criteriile de rentabilitate, adecvare și moderare a riscului.

Cardinalul Kevin Joseph Farrell, prefect al dicasterului pentru laici, familie și viață, a fost numit șef al comitetului de investiții al Vaticanului. Comitetul a inclus, de asemenea, patru experți financiari independenți - fondatorul și directorul executiv al RegHedge, Jean-Pierre Casey (Marea Britanie), directorul general al Union Investment Privatfonds, Giovanni Christian Michael Guy (Germania), managerul de portofoliu al Skagen Funds, David Harris (Norvegia) și directorul de investiții al Boston College, John J. Zone (o universitate catolică din SUA).

Crearea unui comitet de etică a investițiilor a fost impusă de noua constituție a Vaticanului, Praedicate Evangelium, care a intrat în vigoare în urmă cu două zile.

Finanțele Bisericii Romano-Catolice, ale ordinelor sale religioase, ale organizațiilor caritabile și ale angajaților Vaticanului sunt gestionate de banca oficială a Vaticanului (banca Bisericii Romano-Catolice), Institutul pentru Afaceri Religioase (Istituto per le Opere di Religione - IOR). În 2021, IOR a obținut un profit net de 18,1 milioane de euro, conform standardelor internaționale de contabilitate. Marja netă de dobândă a organizației a crescut cu 15%, veniturile nete din comisioane cu 22%, iar activele administrate cu 4%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Putin a dat un nou ordin armatei în războiul din Ucraina

După ce occidentul a decis să trimită Ucrainei în jur de...

Românii pot plăti facturile întârziate la energie în rate

Românii îşi vor putea achita facturile în rate, dacă...

BMW se extinde în Mexic

Bayerische Motoren Werke (BMW) va investi 800 milioane de euro (866 milioane...

O mare companie din energie scoate la concurs 219 posturi

Hidroelectrica îşi întăreşte structura de personal cu...

Crossuri externe