Cutremur la Vatican. Ministrul Economiei a demisionat
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Ministrul economiei de la Vatican a demisionat

Ministrul economiei Vaticanului, părintele Juan Antonio Guerrero Alves, a demisionat. În noiembrie 2019, Guerrero Alves fusese numit de Papa Francisc prefect al Secretariatului pentru Economie, preluând dicasterul condus până atunci de cardinalul Georg Pell. Suveranul Pontif îl alesese pe iezuit pentru expertiza sa în chestiuni economice şi financiare, cerându-i să implementeze reformele necesare.

Vaticanul anunţă că Guerrero a demisionat ''din motive personale'', pontiful numind în funcţia de prefect un laic, Maximino Caballero Ledo, actual secretar general, transmite Rador.

 

Citeşte şi: Vaticanul face ordine în finanțele sale. Nimic nu trebuie să scape

 

Statul Cetății Vaticanului a anunțat înființarea unui comitet de investiții și numirea membrilor acestuia. Este vorba de a asigura caracterul etic al investițiilor de capital ale Sfântului Scaun în societăți comerciale.

Vaticanul a anunțat crearea unui comitet de investiții și numirea membrilor acestuia. Informația a fost furnizată de biroul de biroul de presă al Sfântului Scaun. Vaticanul este sediul celei mai înalte autorități spirituale a Bisericii Romano-Catolice. Cel mai mic stat recunoscut oficial din lume este situat în interiorul Romei și se învecinează pe toate laturile sale cu Italia. Moneda oficială a statului este euro.

Membrii Comitetului de investiții al Vaticanului au fost numiți pentru un mandat de cinci ani. Aceștia vor trebui să se asigure că investițiile în acțiuni ale Sfântului Scaun sunt etice și îndeplinesc criteriile de rentabilitate, adecvare și moderare a riscului.

Cardinalul Kevin Joseph Farrell, prefect al dicasterului pentru laici, familie și viață, a fost numit șef al comitetului de investiții al Vaticanului. Comitetul a inclus, de asemenea, patru experți financiari independenți - fondatorul și directorul executiv al RegHedge, Jean-Pierre Casey (Marea Britanie), directorul general al Union Investment Privatfonds, Giovanni Christian Michael Guy (Germania), managerul de portofoliu al Skagen Funds, David Harris (Norvegia) și directorul de investiții al Boston College, John J. Zone (o universitate catolică din SUA).

Crearea unui comitet de etică a investițiilor a fost impusă de noua constituție a Vaticanului, Praedicate Evangelium, care a intrat în vigoare în urmă cu două zile.

Finanțele Bisericii Romano-Catolice, ale ordinelor sale religioase, ale organizațiilor caritabile și ale angajaților Vaticanului sunt gestionate de banca oficială a Vaticanului (banca Bisericii Romano-Catolice), Institutul pentru Afaceri Religioase (Istituto per le Opere di Religione - IOR). În 2021, IOR a obținut un profit net de 18,1 milioane de euro, conform standardelor internaționale de contabilitate. Marja netă de dobândă a organizației a crescut cu 15%, veniturile nete din comisioane cu 22%, iar activele administrate cu 4%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel