Daimler rupe alianța cu Renaul și Nissan

Autor: Costin Spoială
Data actualizării:
Data publicării:
Fabrica Mercedes de la Kecskemét din Ungaria
Fabrica Mercedes de la Kecskemét din Ungaria
Noul şef al Daimler, Ola Kaellenius, a anunţat că proiectele comune cu Renault şi Nissan nu vor fi prelungite, lăsând să se destrame alianţa dintre cei trei producători auto, a anunţat joi revista germană Manager Magazin, transmite Reuters. Parteneriatul dintre Daimler, Renault şi Nissan a debutat în luna aprilie 2010.

În prezent, acest parteneriat prevede folosirea în comun a unor platforme şi motoare, precum producţia modelului Mercedes Citan de către Renault sau dezvoltarea în comun de către Renault, Nissan şi Daimler a unui nou motor pe benzină de 1,3 litri care să fie instalat pe modelul Renault Mégane sau pe Mercedes Classe A.

Separat, Manager Magazin a informat, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, că Daimler caută să facă până în 2021 economii de costuri de şase miliarde de euro la divizia Mercedes-Benz şi de încă două miliarde de euro la divizia de camioane. Reprezentanţii Daimler nu au dorit să comenteze informaţiile din Manager Magazin. Reducerile de costuri sunt cerute de Ola Kaellenius, care va deveni în mai director general al Daimler, susţine revista germană.

În februarie, Daimler anunţa că va adopta măsuri de reducere a costurilor, după ce profitul operaţional a scăzut cu 22% în trimestrul patru din 2018, din cauza efectelor tensiunilor comerciale globale, a majorării costurilor pentru dezvoltarea vehiculelor electrice şi a declinului din industria auto.

Citește și: Profitul constructorului auto Daimler, o scădere semnificativă

Aproximativ 30.000 de maşini Mercedes-Benz fabricate în fabrica din Tuscaloosa, Alabama, au defecte la partea electronică şi vor trebui reparate. De asemenea, întârzierile de producţie la unitatea din SUA au dus la scăderea veniturilor cu aproximativ două miliarde de euro şi ar putea afecta câştigurile din primul trimestru din 2019 cu până la o jumătate de miliard de euro, susţine Manager Magazin.

De asemenea, a informat revista germană, până în 2040 Daimler intenţionează să devină o companie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon, asigurându-se că toate maşinile noi, metodele de producţie şi furnizorii vor lucra astfel încât să nu producă emisii de dioxid de carbon.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart. În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Ilie Bolojan / Foto: gov.ro
Programele AFM se suspendă
Adrian Negrescu
Guvernul are buzunarele goale / Ilustrație: DCBusiness
S-au schimbat regulile achizițiilor publice
London Metal Exchange
Lingouri de aur
Banca Națională a Poloniei
Oameni pe strada / Foto: Freepik
Ministerul Finanțelor
Florin Jianu
Bani. Freepik.com
Proiect / Foto: Freepik
Consiliul Concurenței / Foto: DCBusiness

Protest spontan la Consiliul Concurenţei

Protest spontan al angajaţilor Consiliului Concurenţei,...

Freepik.com
Miniștrii cabinetului Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Cumpărături online / FOTO: Freepik
BVB
Birou. Freepik.com
Foto: Pexels.com
Comisia Europeană propune reducerea folosirii gazelor în UE cu 15%
Dolari. Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă / Daniel Torok
Dragos Anastasiu / Foto: gov.ro

pixel