Economia între varză și portocale. Mircea Coșea: Se joacă alba-neagra cu România
Profesorul Mircea Coșea trage...
Peste 330 de companii din întreagă lume sunt membre IATA și doar patru dintre ele sunt din România
DAN AIR, operatorul aerian 100% românesc, a devenit oficial membru IATA (International Air Transport Association), cea mai prestigioasă organizație globală din industria aviatică. IATA sprijină dezvoltarea aviației la nivel mondial prin impunerea de standarde și practici recomandate care asigură o îmbunătățire continuă în sectorul aviatic, fie că este vorba de zboruri comerciale sau cargo. Din cele peste 330 de companii la nivel global care sunt membre IATA, patru sunt din România.
Calitatea de membru IATA a DAN AIR a fost obținută în urma înscrierii în registrul IOSA, care a avut loc tot anul acesta, și care este o garanție a faptului că operatorul aerian român, DAN AIR, se aliniază celor mai înalte standarde internaționale privind siguranța și securitatea în aviație. În timp ce programul IOSA se concentrează pe impunerea standardelor de siguranță operațională, organizația IATA sprijină companiile membre să adopte cele mai bune practici din punct de vedere al sustenabilității, dezvoltării economice, îmbunătățirea practicilor comerciale și a serviciilor oferite.
“Suntem o companie care își dorește constant să evolueze și să ofere servicii din ce în ce mai calitative pentru că știm că pasagerii noștri merită asta. Mai mult, una dintre misiunile noastre este să demonstrăm că o companie cu ADN pur românesc poate oferi călătorii sigure și confortabile cel puțin la nivelul celor oferite de ceilalți operatori internaționali. Includerea noastră ca membru în organizația IATA, demonstrează faptul că lucrurile mai sus menționate nu sunt doar promisiuni, ci fapte. ”- a declarat Matt Ian DAVID, CEO DAN AIR.
În ce fel sprijină IATA companiile aeriene
Fondată în 1945, IATA are peste 330 de companii aeriene membre în 124 de țări, reprezentând 80% din traficul aerian global. IATA se asigură că membrii săi respectă standardele internaționale de siguranță în operațiunile de zbor și adoptă măsuri sustenabile care contribuie atât la protecția mediului, cât și la creșterea economică. Organizația implementează, de asemenea, inițiative pentru a facilita transportul aerian, prin îmbunătățirea conectivității și reducerea costurilor, promovând în același timp impactul pozitiv al transportului aerian asupra dezvoltării economice, turismului și schimburilor interculturale la nivel global.
Despre DAN AIR
DAN AIR este o companie aeriană 100% românească, fondată în 2017, de pilotul comandant Dan IUHAS, având pe atunci denumirea de Just Us Air. A operat o perioadă doar zboruri în regim ACMI (Aircraft, Crew, Maintenance, Insurance) pentru diverse companii aeriene de renume internațional precum: Transavia, TUI, Arik, Sund Air, Air Moldova, Air Baltic, Air Serbia, Wizz Air, Air Cote D’Ivoire, Jazeera Airways și Anima Wings.
Compania și-a schimbat numele în DAN AIR și a început operarea de zboruri regulate sub marcă proprie. Zborurile regulate au început pe data de 15 iunie 2023, de pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav. Din 11 decembrie 2023, DAN AIR operează exclusiv zboruri de pe Aeroportul Internațional “George Enescu” din Bacău.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
TikTok riscă să fie suspendată...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...
România intensifică lupta...
Gazprom, pe fondul pierderilor...