Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Senatorul a explicat că Legea offshore există de doi ani de zile și că ”în baza ei compania Black Sea Oli&Gas forează în Marea Neagră și va furniza primele cantități de gaze la sfârșitul acestui an, conform și declarațiilor ministrului Energiei, Virgil Popescu”.
”Așadar gazele pe care compania amercană Black Sea Oli&Gas le va exploata vin în baza acestei legi. La presiune OMV-ului la ora aceasta, se dorește reducerea fiscalitîții, căci despre asta este vorba. Înainte erau trei case cereau reducerea fiscalității, OMV, Exxon și Black Sea Oli&Gas. Exxon a plecat după ce au intrat în asociere cu rușii într-un mare zăcământ. În momentul acesta au mai rămas Romgaz, care a cumpărat de la Exxon, OMV și Black Sea Oli&Gas”, a mai spus Zamfir.
Politicanul a mai subliniat că ”Statul Român prin Romgaz, cel care a cumpărat licențele de la Exxon, va trebui să găsească resurse de investiție pentru a exploata gazele. Dar suntem în situația în care trei operatori mari vor opera în Marea Neagra. Primii sunt americanii care vor livra gaze”.
”La Senat așteptăm un draft al discuțiilor., negocierilor, care sper să le poarte ministerul Energiei cu cei trei, să vedem ce reduceri de taxe se cer. Să fin serioși, nu există niciun politician român care să nu vrea să exploatăm gazele din Marea Neagră!”, a mai spus Daniel Zamfir.
Virgil Popescu: A ÎNCEPUT exploatarea gazelor din Marea Neagră
"România va avea gaze și din alte surse iarna viitoare, inclusiv din Marea Neagră. Exploatarea gazelor din Marea Neagră a început deja, de către cei de la compania Black Sea Oil&Gas.
Se fac deja teste pentru a introduce prima moleculă de gaz în sistemul național de transport. Începând de anul acesta vom avea un miliard de metri cubi de gaze în plus. Cei de la Romgaz vor finaliza în cel mai scurt timp preluarea perimetrului Neptun Deep, de la cei de la Exxon.
Prin această tranzacție, cei de la Romgaz preiau și tehnologia și contractele aferente pentru începerea lucrărilor, ca în 2026 să avem deja gaze naturale, pentru a fi folosite cât mai mult în România.
Pentru a nu lăsa ca propaganda să inducă o serie de temeri vreau să atrag atenția asupra faptului că perimetrul offshore Neptun Deep nu se află în zona care a făcut obiectul procesului dintre România și Ucraina cu privire la Insula Șerpilor", transmite Virgil Popescu, ministrul Energiei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...