Date ANM. Cod galben de ninsori și viscol în țară
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
ANM: Vremea în TOATĂ ȚARA
ANM: Vremea în TOATĂ ȚARA
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o atenţionare Cod galben de ninsori moderate cantitativ şi viscol, valabilă din această seară în 14 judeţe, respectiv o informare de vreme deosebit de rece şi precipitaţii mixte ce vizează majoritatea regiunilor, până joi dimineaţa.

Conform prognozei, în intervalul 30 martie, ora 22:00 - 1 aprilie, ora 10:00, pe durata Codului galben, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în sudul Transilvaniei, nord-vestul Munteniei, apoi şi în vestul şi nordul Olteniei şi sudul Banatului temporar vor fi ninsori în general moderate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă local consistent.

De asemenea, în zona montană înaltă, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 65 - 75 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită, în special pe parcursul nopţii de luni spre marţi (30/31 martie).

În plină criză de echipamente de protecție, o fabrică de confecții se închide

Judeţele parţial vizate de atenţionarea Cod galben sunt Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Alba şi Hunedoara, respectiv integral judeţele Covasna, Braşov, Sibiu, Argeş, Vâlcea, Gorj, Caraş-Severin şi Mehedinţi.

Pe de altă parte, în intervalul 30 martie, ora 22:00 - 2 aprilie, ora 10:00, va fi în vigoare o informare de vreme deosebit de rece, precipitaţii mixte, intensificări ale vântului şi brumă.

Astfel, în majoritatea regiunilor, vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă din an, pe parcursul zilelor de 31 martie şi 1 aprilie, cu precădere în sudul ţării, unde vântul ce va sufla în general moderat va amplifica senzaţia de frig.

În timpul nopţilor şi al dimineţilor se vor înregistra temperaturi minime preponderent negative, local sub -5 grade şi se va produce brumă, la început în jumătatea de nord, apoi şi în cea sudică.

Din noaptea de luni spre marţi (30/31 martie) până în dimineaţa de miercuri (1 aprilie), aria precipitaţiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane şi a celei submontane, centrul şi sud-vestul ţării, unde se va depune strat de zăpadă. Totodată, în partea de sud-sud-est a teritoriului vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi trecător ninsoare.

Potrivit meteorologilor, vântul va prezenta local şi temporar intensificări în toate regiunile, cu viteze mai mari, în general de 60 - 70 km/h în zona montană înaltă şi cu rafale de 50 - 60 km/h în Muntenia, sudul Banatului şi pe litoral.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România a importat mai multe gaze naturale

În orice caz, așa reiese din datele statistice oficiale. 

Apple vrea să rezolve o mare problemă legată de tastatură

Tastaturile sunt adevărate cuiburi de mizerie și...

Putin vrea o bursă a cerearelor pentru BRICS

Președintele Rusiei Vladimir Putin a ordonat guvernului...

În Japonia, AI prezice ce angajați vor demisiona

Companiile japoneze se străduiesc să-și protejeze...

FMI cere Germaniei să cheltuiască mai mult

În schimb, Franța și Italia au fost îndemnate să fie mai...

Bitcoin a efectuat a patra sa înjumătățire

Bitcoin și-a finalizat vineri "înjumătățirea", un...

China lansează o nouă forță de apărare cibernetică

China a anunțat crearea în cadrul armatei a unei noi...

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...


pixel