Lecția de leadership dată de Simon Kjær, căpitanul naționale daneze de fotbal
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Partenera de viață a lui Christian Eriksen a fost consolată de Simon Kjaer
Partenera de viață a lui Christian Eriksen a fost consolată de Simon Kjaer
O lume întreagă a rămas șocată după ce mijlocașul Christian Eriksen s-a prăbușit pe gazon, în minutul 42 al meciului cu selecționata Finlandei în timpul partidei din cadrul Campionatului European de Fotbal 2020. 

Mulți români și-au amintit cu durere de o scenă similară dar care s-a terminat cu o tragedie atunci când dinamovistul Ekeng nu a fost salvat.

Cel care a ținut lucrurile în mână de această dată a fost căpitanul echipei daneze, Simon Kjær. Acesta a fost primul care a ajuns lângă Eriksen i-a imobilizat gâtul, s-a asigurat că are libere căile respiratorii și s-a apucat să aplice manevrele de resuscitare până a ajuns echipa medicală.

EURO 2020. Cât va câștiga HORECA în timpul meciurilor din București

Tot Simon Kjær și-a pus coechipierii să facă cerc în jurul lui Christian Eriksen pentru a-l feri de ochii iscoditori ai cameramanilor, fotografilor și ai publicului.

Tot Simon Kjær a fost cel care a consolat-o pe soția a lui Eriksen, când acesta a coborât disperată pe teren după ce și-a văzut soțul prăbușit la pământ. Și nu în ultimul rând, Kjær a fost cel care a reușit să adune echipa după aceste momente traumatizante pentru a termina partida.

Căpitanul echipei daneze a dat dovadă de leadership exemplar, fără niciun efort, toate momentele legându-se firesc pentru el, un talent natural cu care puțini manageri se pot lăuda că îl au.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.


pixel