Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Cert este însă că cererea pentru aceste noi servicii explodează, la fel ca și proiectele și anunțurile. Pentru ca toate acestea să funcționeze, nu există decât o singură soluție: ordinatoarele, multe și tot mai puternice. Iar asta este o afacere bună pentru gigantul Nvidia.
Acțiunile Nvidia depășesc bariera de 400 de dolari
După ce a făcut cu greu față perioadei de pandemie și, ulterior, deficitului de semiconductori, Nvidia a profitat, în schimb, de boom-ul criptomonedelor pentru a-și vinde masiv plăcile grafice. Dar Bitcoin și întreaga suită de monede digitale și-au pierdut strălucirea, s-au depreciat masiv, ceea ce nu a fost bine pentru Nvidia. Prin urmare, în octombrie anul trecut, prețul acțiunilor Nvidia s-a prăvălit la 112 dolari. După ce a atins un vârf de peste 320 de dolari în noiembrie 2021...
O conjunctură nefastă care avea să fie însă de scurtă durată. OpenAI se pregătea să prezinte lumii ChatGPT. Succesul său imediat a readus în atenție o necesitate: pentru a rula aceste inteligențe artificiale, este nevoie de cipuri puternice. Și iată cum Nvidia și-a revenit mai mult decât bine: la închiderea sesiunii de tranzacționare de marți, titlul Nvidia a fost cotat la 401,11 euro. Un nivel record.
O capitalizare de piață de peste 1.000 de miliarde de dolari
Creșterea prețului acțiunilor Nvidia a permis companiei să treacă o bornă simbolică: pragul de capitalizare de 1.000 de miliarde de dolari. Marți, titlul Nvidia a atins chiar valorea de 412,10 dolari, pentru a reveni ulterior la 401. A fost un test al pieței, iar această explozie demonstrează, potrivit experților din domeniu, că mai este loc de creștere. Dar nu una bruscă și spectaculoasă. Jucătorii de pe bursă evită astfel de evenimente, știiind că, după o urcare fulminantă poate urma oricând și din motive absolut stranii, căderi dureroase. Și, de regulă, revenirea poate fi de lungă durată.
Oricum, Nvidia a intrat acum în clubul foarte select al companiilor care au depășit acest prag. Google, Amazon, Facebook, Apple, Microsoft și Tesla sunt singurele companii care au atins o capitalizare de 1000 de miliarde de dolari. Între timp, două dintre ele, Meta (Facebook) și Tesla, au scăzut.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...