Declarație șocantă. Viitorul nu ne oferă nimic bun
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Directorul IBM, Ginni Rometty
Directorul IBM, Ginni Rometty
Lipsa cadrelor talentate și calificate va deveni principala problemă a celei de-a patra Revoluții industriale, crede directorul IBM, Ginni Rometty, potrivit căreia societatea conștientizează deja pericolul și privește noile tehnologii cu o neîncredere sporită. 

Învățământul superior își pierde valoarea, accentul punându-se pe programe scurte de pregătire pentru însușirea de noi deprinderi. Un format care a dat naștere unui nou grup de specialiști, inexistent până acum. O categorie care îi include pe angajații cu competențe tehnice dezvoltate, deosebit de utili economiei digitale. Mulți nu au studii superioare și se angajează fără a avea diplomă, spune Ginni Rometty, citată de Business Insider.

Pentru aceste noi ”gulere albe”, IBM organizează programe de specializare și de practică. Compania deschide, de asemenea, facultăți tehnice de șase ani, unde studenții învață meserie și, în paralel, lucrează la întreprinderi partenere. Există deja 100 de astfel de unități școlare în 13 țări, la program fiind cooptate 500 de companii.

Citește și IBM dă lovitura pe piața de software cu o tranzacție record

”Dacă nu vom investi în învățământ acum, cu timpul mediul de afaceri se va confrunta cu o criză a lucrătorilor calificați. Vor fi tot mai puțini specialiști, majoritatea nefiind capabili să se ridice la cerințele angajatorului. O parte a societății noastre conștientizează deja să viitorul nu anunță nimic bun”, a apreciat șeful IBM vorbind la Forumul Economic Mondial de la Davos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...


pixel