România crește capacitatea de stocare a energiei verzi. Ce înseamnă acest lucru
România înregistrează progrese...
Astfel, un angajat poate primi voucherele de vacanţă pe card dacă semnează o declaraţie cu două puncte, respectiv că optează pentru a primi cei 800 lei sub formă de vouchere de vacanţă şi că se angajează ca în următoarele 12 luni să plătească cu ele maxim 50% din valoarea pachetului turistic la agenţii şi/sau unităţi de cazare autorizate/clasificate.
"În urma depunerii declaraţiei la angajator, angajatului i se încarcă cardul de tichete cu valoarea de 800 lei şi poate să îşi caute vacanţa dorită în România, recomand prin agenţiile de turism, pentru că numai noi putem adăuga, pe lângă cazare, şi masă, şi bilete la atracţii, la Festivaluri sau la excursii şi tururi locale, pachete de spa si balneare sau bilete de avion sau tren către destinaţia aleasă în România etc", precizează secretarul general al FPIOR, Corina Martin.
Potrivit sursei citate, angajatul poate plăti un sejur sau mai multe (fracţionate) de minimum 1.600 lei - cu 800 de lei primiţi pe card şi cu diferenţa din surse proprii. De asemenea, dacă angajatul doreşte mai multe vacanţe de valori mai mici, de exemplu pentru un sejur de 1 Mai la mare şi un altul în iarnă, la Sinaia, de fiecare dată va trebui să achite din surse proprii aceeaşi sumă pe care a plătit-o cu cardul de vouchere.
"Ca şi concluzie, faţă de anii trecuţi, se pierde valoarea de 1.600 lei pe card şi se complică puţin mecanismul - dar bugetarii vor primi, totuşi, 800 de lei cu care pot continua să viziteze România, completând din resursele proprii pe care le alocă pentru vacanţa sau mini vacanţele dorite. Pentru 2026, sperăm şi vom lupta să revenim la modelul funcţional din trecut, care a adus beneficii majore dezvoltării şi promovării turismului românesc", a adăugat secretarul general al FPIOR, Corina Martin.
Guvernul a aprobat miercuri mecanismul de decontare a voucherelor de vacanţă, a informat ministrul Economiei, Antreprenoriatului, Digitalizării şi Turismului, Bogdan Ivan, care a precizat că este un procedeu "foarte simplu", care presupune ca, în primul rând, angajatul să dea o declaraţie pe propria răspundere că va cheltui pentru servicii de turism aceeaşi sumă pe care i-o va oferi statul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
România înregistrează progrese...
Președintele Franței, Emmanuel...
Președintele Rezervei Federale...
Pentru prima dată în lume,...
Economia Germaniei a intrat...
Producţia de gaze a scăzut cu...
UBS avertizează asupra...
Instituția financiară austriacă...
China reduce ritmul scăderii...
Trump ar putea renunța în...
Există două situații concrete...
Atenționare de călătorie:...
Președintele interimar Ilie...
Reacţia autorităţilor din China...
Bursa de Valori București...
Astăzi îți atragem atenția...
Plenul Consiliului Superior al...
Criză de forță de muncă în...
O mișcare anticipată de analiști.
Cursul valutar de joi, 17...
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...
Având în vedere încălzirea...