Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
''Probabil că până la sfârşitul iernii, cum se spune uneori cu cinism, fiecare sau aproape fiecare va fi vaccinat, vindecat sau mort'' din cauza răspândirii variantei Delta ''foarte, foarte contagioase'' a coronavirusului, a spus Spahn, care şi-a îndemnat încă o dată conaţionalii să se vaccineze ''urgent''.
Germania, şi în special în regiunile sale din sud şi est, este lovită în prezent de un nou val de infectări pe care experţii şi responsabilii politici îl atribuie mai ales unei rate de vaccinare, de 68%, care este printre cele mai reduse din Europa de Vest.
Cancelarul creştin-democrat Angela Merkel şi succesorul ei social-democrat Olaf Scholz au decis joi să înăsprească restricţiile antiepidemice pentru persoanele nevaccinate, dar au exclus instituirea vaccinării obligatorii anti-COVID-19 pentru ansamblul populaţiei.
''Avem în prezent un al patrulea val, avem o situaţie foarte, foarte dificilă în numeroase spitale din Germania'', a mai atras atenţia ministrul sănătăţii. ''Observăm că acest val se propagă încetul cu încetul către vest'', a adăugat Spahn, în timp ce secţiile de ATI ale spitalelor germane se apropie de saturaţie din cauza personalului insuficient.
Cu evoluţia actuală şi recordurile zilnice de infectări, situaţia sanitară ''va fi mai rea decât tot ce am cunoscut'' până acum, a declarat la rândul ei Angela Merkel în timpul unei reuniuni din propriul partid. Germania (ţară cu o populaţie de circa 83 de milioane de locuitori) a înregistrat în ultimele zile cifre ale infectărilor fără egal de la începutul pandemiei, depăşind săptămâna trecută pragul zilnic de 65.000 de cazuri de COVID-19.
Citește și Pandemia de COVID-19. Ce se va întâmpla în 2022
În acest context, cu o lună înainte de sărbătorile de iarnă, tradiţionalele târguri de Crăciun urmează să se deschidă luni în unele oraşe din Germania, în timp ce în altele organizatorii au decis să le anuleze din cauza pandemiei de coronavirus. Târgurile de Crăciun din Nürnberg, Dresda şi München se numără printre cele care nu se vor deschide luni.
În pofida tensiunilor cauzate de creşterea rapidă a numărului de infectări, târgurile mari de Crăciun din Berlin, Frankfurt, Karlsruhe, Hamburg, Bremen, Hanovra, Kiel, Luebeck şi Köln sunt aşteptate să se deschidă conform planului.
În funcţie de landul în care se află şi de modul în care sunt organizate târgurile, se vor aplica diferite seturi de reguli, de la 3G (vizitatorii trebuie să fie vaccinaţi, trecuţi din boală sau testaţi) la 2G (doar vizitatorii care sunt vaccinaţi sau au trecut prin boală au acces). Marile târguri de Crăciun din oraşe precum Essen, Duisburg, Dortmund, Dusseldorf şi Freiburg sunt deja deschise.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...