Depozitarul Central a înregistrat un record. Despre ce este vorba
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Este cea mai mare valoare
Este cea mai mare valoare
Depozitarul Central a înregistrat luni, în sistemul RoClear, cea mai mare valoare decontată de la înfiinţarea instituţiei, respective suma de 29,287 miliarde de lei.

Conform unui comunicat remis AGERPRES, ponderea cea mai mare din această valoare este reprezentată de tranzacţiile din oferta publică iniţială derulată la BVB cu acţiuni emise de SPEEH Hidroelectrica SA şi de tranzacţiile de alocare corespondente acestora, încheiate pentru clienţii agenţilor custode.

Anterior acestei date recordul absolut a fost înregistrat în data de 4 mai 2015, când valoarea totală a tranzacţiilor decontate a fost de peste 3,739 miliarde de lei.

Fondul Proprietatea a anunţat luni finalizarea decontării tranzacţiilor cu acţiunile aferente ofertei publice iniţiale derulate de Fond în legătură cu acţiunile deţinute în Hidroelectrica. În urma Ofertei, Fondul a încasat venituri brute în sumă de 8,064 miliarde de lei (excluzând orice Opţiune de Supra-Alocare), care vor fi utilizate în conformitate cu Hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Fondului nr. 3 din 15 noiembrie 2022, conform unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie din România în ceea ce priveşte cantitatea de energie produsă şi un jucător important în domeniul hidroenergetic din Europa. Grupul deţine şi operează 182 de hidrocentrale, cinci staţii de pompare şi un parc eolian ce sunt amplasate strategic în opt sucursale organizate geografic pe teritoriul României. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...

Naf Naf a primit trei oferte de preluare

Trei oferte de preluare sunt pe masă pentru...

Firme care-i ajută pe angajați să demisioneze

Pentru câteva sute de euro, firmele informează...

Lucrările la magistrala de metrou M6 avansează - Video

Lucrările la Magistrala 6 de metrou, care va face...


pixel