Taxe vamale. Trump avertizează UE: Singura modalitate să fim tratați corect
Statele Unite vor impune taxe...
Stocarea gazelor în depozite va continua până la 30 octombrie. Gradul de 80% reprezintă pragul minim aprobat pentru România în noul regulament al Comisiei Europene.
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat miercuri, că la nivelul Uniunii Europene stocurile comune de gaze au ajuns la 84%.
"Prietenii noştri din ţările baltice au depus eforturi uriaşe pentru a pune capăt dependenţei lor de Rusia. Au investit în energia din surse regenerabile, în terminale GNL şi în conducte de interconectare. Toate acestea au fost înfăptuite cu costuri ridicate, însă dependenţa de combustibilii fosili din Rusia are un preţ mult mai mare. Trebuie să ne debarasăm de această dependenţă în întreaga Europă. Am convenit aşadar să constituim stocuri comune. Am ajuns deja la 84%: mai mult decât obiectivul pe care ni l-am fixat", a spus von der Leyen.
"Așa cum am încercat să explic, marele câștigător este statul pentru că este acționar majoritar. Guvernul beneficiază de umflarea PIB-ului, de venituri suplimentare pe care le colectează din toată economia, deci el e marele câștigător. Pe lângă guvern și stat, cel de-al doilea câștigător îl reprezintă cei care sunt în comisiile de supraveghere a activității acestor companii și în comitetele de direcție.
Aceștia au niște indemnizații fixe lunare, care nu sunt mici deloc. Lumea comenta ce salarii au ăștia la ANRE, dar ar trebui să se uite cât câștigă ăștia din companiile cu capital de stat. Păi câștigă, ca ordin de mărime, cam de două ori mai mult decât cei din ANRE”.
”Da, dar lumea nu știe”, a intervenit Răzvan Dumitrescu.
”Nu, nu știe. Pe lângă asta, oamenii ăștia au și o componentă variabilă. Pot să îți dau niște cifre ca să nu le citesc eu cu voce tare și să nu dau nici numele agentului economic, dar ți le dau să le citești tu. Cifrele respective reprezintă indemnizațiile fixe lunare pentru cei din comitetul de direcție și componenta variabilă", a explicat Dumitru Costin.
Citește și Nicușor Dan: "Oameni care să nu aibă căldură deloc, zile întregi, n-au prea fost"
"E mult mai suportabil să n-ai apă caldă 3-4 zile în timp de vară. În schimb, în iarnă, media zilnică a fost cam de 5% sub parametrii, iar oameni care să nu aibă căldură deloc, zile întregi, n-au prea fost. Iarna aceasta o să fie mai bună decât iarna trecută, iar iarna trecută a fost puțin mai bună decât cea mai grea iarnă", a spus Nicușor Dan la B1 TV.
"Anul viitor o să avem cam 15 şantiere deschise, pentru că foarte curând o să semnăm contracte pe segmentele care vin din bani europeni şi o să ajungem să facem - pentru că e obligatoriu, conform contractului - 50 de kilometri pe an. Şi atunci, iarna viitoare o să fie mult mai bine decât iarna asta. În doi-trei ani, problema căldurii nu o să mai fie o problemă reală în Bucureşti", a declarat edilul general.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Statele Unite vor impune taxe...
Alegerea lui Donald Trump în...
Revolut lansează o nouă...
Agenția Națională de...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...