Cu cât au crescut depozitele în bănci în România

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Depozitele rezidenţilor clienţi neguvernamentali au crescut în luna august 2018 cu 1,3% faţă de iulie 2018, până la nivelul de 314,293 miliarde de lei, în timp ce faţă de august 2017 s-au majorat cu 10,5%, respectiv 5,2% în termeni reali, potrivit datelor Băncii Naţionale a României publicate marţi. 

Depozitele în lei ale gospodăriilor populaţiei s-au diminuat cu 0,3%, până la 114,489 miliarde lei. Faţă de 31 august 2017, depozitele în lei ale gospodăriilor populaţiei au înregistrat o creştere de 6,1% (1% în termeni reali). 

Depozitele în lei ale altor sectoare (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) au crescut cu 2,6%, până la 94,013 miliarde lei, faţă de luna precedentă în timp ce, faţă de august 2017, depozitele în lei ale altor sectoare s-au majorat cu 9,5% (4,2% în termeni reali). 

Depozitele în valută ale rezidenţilor, exprimate în lei, s-au majorat cu 1,8% faţă de luna iulie 2018, până la nivelul de 105,790 miliarde lei (exprimate în euro, depozitele în valută s-au majorat cu 1,4%, până la 22,780 miliarde euro). Comparativ cu aceeaşi lună a anului precedent, depozitele în valută ale rezidenţilor exprimate în lei au crescut cu 16,9% (exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidenţilor s-au majorat cu 15,5%). 

La 31 august 2018, depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei, exprimate în lei, au înregistrat o creştere de 1,8% (1,5% în termeni reali) faţă de luna iulie 2018 (exprimate în euro, depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei s-au majorat cu 1,4%). Faţă de august 2017, depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei exprimate în lei au crescut cu 19,8% (exprimate în euro, depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei s-au majorat cu 18,4%). 

Depozitele în valută ale altor sectoare (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare), exprimate în lei, au înregistrat o creştere de 1,8% (1,5% în termeni reali) faţă de luna iulie 2018 (exprimate în euro, depozitele în valută ale altor sectoare s-au majorat cu 1,5%). Comparativ cu aceeaşi lună a anului precedent, depozitele în valută ale altor sectoare (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) exprimate în lei s-au majorat cu 10,3 la sută (exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidenţilor din alte sectoare au crescut cu 9%). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

ANAF
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.

Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Freepik.com
Robor

ROBOR a coborât sub nivelul de 7%

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.

Freepik.com
Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...

Foto: Freepik.com

pixel