Cu cât au crescut depozitele în bănci în România
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Depozitele rezidenţilor clienţi neguvernamentali au crescut în luna august 2018 cu 1,3% faţă de iulie 2018, până la nivelul de 314,293 miliarde de lei, în timp ce faţă de august 2017 s-au majorat cu 10,5%, respectiv 5,2% în termeni reali, potrivit datelor Băncii Naţionale a României publicate marţi. 

Depozitele în lei ale gospodăriilor populaţiei s-au diminuat cu 0,3%, până la 114,489 miliarde lei. Faţă de 31 august 2017, depozitele în lei ale gospodăriilor populaţiei au înregistrat o creştere de 6,1% (1% în termeni reali). 

Depozitele în lei ale altor sectoare (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) au crescut cu 2,6%, până la 94,013 miliarde lei, faţă de luna precedentă în timp ce, faţă de august 2017, depozitele în lei ale altor sectoare s-au majorat cu 9,5% (4,2% în termeni reali). 

Depozitele în valută ale rezidenţilor, exprimate în lei, s-au majorat cu 1,8% faţă de luna iulie 2018, până la nivelul de 105,790 miliarde lei (exprimate în euro, depozitele în valută s-au majorat cu 1,4%, până la 22,780 miliarde euro). Comparativ cu aceeaşi lună a anului precedent, depozitele în valută ale rezidenţilor exprimate în lei au crescut cu 16,9% (exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidenţilor s-au majorat cu 15,5%). 

La 31 august 2018, depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei, exprimate în lei, au înregistrat o creştere de 1,8% (1,5% în termeni reali) faţă de luna iulie 2018 (exprimate în euro, depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei s-au majorat cu 1,4%). Faţă de august 2017, depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei exprimate în lei au crescut cu 19,8% (exprimate în euro, depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei s-au majorat cu 18,4%). 

Depozitele în valută ale altor sectoare (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare), exprimate în lei, au înregistrat o creştere de 1,8% (1,5% în termeni reali) faţă de luna iulie 2018 (exprimate în euro, depozitele în valută ale altor sectoare s-au majorat cu 1,5%). Comparativ cu aceeaşi lună a anului precedent, depozitele în valută ale altor sectoare (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) exprimate în lei s-au majorat cu 10,3 la sută (exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidenţilor din alte sectoare au crescut cu 9%). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Apple dezvăluie o nouă gamă de iPad, mai eficientă

După un an și jumătate fără niciun anunț pe iPad-uri,...

Drone militare: Marocul decolează cu o compania israeliană

Compania israeliană BlueBird Aero Systems, care...

OpenAI va detecta imaginile create cu AI generativă

Concret, este vorba despre un instrument nou al celor de...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...


pixel