Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Figurile de ceramică găsite de arheologici sunt parte a uriașei Armatei subterane de teracotă, creată de sculptorii antici pentru a apăra Mausoleul lui Qin Shi Huangdi, unul dintre cele mai mari morminte din lume, construit cu mai bine de 2000 de ani în urmă. La realizarea acestei fantastice opere au lucrat, potrivit documentelor vremii, peste 700.000 de oameni.
Primul luptător de teracotă a fost descoperit, întâmplător, în 1974 de niște țărani care săpau un puț. Chemați la fața locului, echipele de arheologi au scos, ulterior, la iveală mai multe gropi imense ce adăposteau o uriașă armată, cu mii de figuri de soldați și călăreți, zeci de care de război din bronz aurit, pictat și lăcuit, mulți cai și animale rare, dar și multe altele.
Noua descoperire demonstrează că Armata de teracotă nu și-a dezvăluit încă toate tainele și că sunt de așteptat și alte surprize. Oricum, la fel ca toți ceilalți, și acești soldați nu seamănă unul cu celălalt: fiecare figură are trăsături și pieptănături unice - oamenii de știință nu au găsit două sculpturi identice. În plus, mulți dintre militarii de ceramică poartă insemne distincte pe uniformă, corespunzătoare funcției.
Citește și Descoperire fantastică în Polonia! Valorează sute de milioane de euro
Se crede că Armata de teracotă a fost creată din ordinul împăratului Qin Shi Huangdi după urcarea pe tron, la vârsta de 13 ani. Obsedat de ideea de nemurire, viață veșnică, el a organizat expediții în căutarea unor vrăjitori sau alchimiști care să-i ofere elixirul vieții. Cum toate eforturile au fost zadarnice, împăratul a cerut crearea acestei armate de teracote, pentru a-și păstra puterea și după moarte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...