Descoperire SURPRINZĂTOARE în Arabia Saudită. Cine s-ar fi gândit
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Totul s-a întâmplat undeva în pustiu
Totul s-a întâmplat undeva în pustiu
Serviciile secrete americane au reușit, cu ajutorul imaginilor din satelit, să descopere în Arabia Saudită ceva greu de crezut până, ceva care încurcă și mai multe jocurile din Orientul Mijlociu. Din fotografiile făcute de pe orbită arată că autoritățile de la Riad își construiec, în prezent, propriile rachete balistice cu ajutorul Chinei.

Potrivit CNN, satelitul american Planet a descoperit că, între 26 octombrie și 2 noiembrie 2021, au fost efectuate teste pentru rachete de pe un poligon din apropierea orașului Dawadmi. Experții sunt de părere că fotografiile reprezintă prima dovadă clară că întreprinderea a fost adaptată pentru a produce rachete  balistice. Acest fapt ar putea îngreuna serios eforturile administrației americane de a limita ambițiile nucleare ale Iranului, principalul rival regional al Arabiei Saudite.

Se știe că Arabia Saudită obișnuia în trecut să cumpere rachete balistice din China, deoarece nu dispunea de tehnologie și facilități de producție proprii.

SUA consideră că Teheranul nu va accepta să înceteze să mai producă rachete balistice dacă Arabia Saudită începe să le producă pe ale sale. "În timp atenția majorității s-a concentrat pe programul de rachete al Iranului, nimeni nu a văzut sau nu a vrut să vadă, să observe, să sesizeze faptul că saudiții dezvoltă tehnologie specifică rachetelor”, a declarat Jeffrey Lewis, profesor la Middlebury Institute for International Studies.

Citeteș și Arabia Saudită anunță CATRASTROFA: Va fi JALE în sectorul energetic

Citește și AArabia Saudită mai construiește ceva. Alt proiect care ÎȚI TAIE RESPIRAȚIA VIDEO

Ministrul chinez de externe a declarat pentru CNN că țara lui și Arabia Saudită sunt "parteneri strategici în multe domenii" și mențin o cooperare prietenoasă inclusiv în comerțul militar. "O astfel de cooperare nu încalcă nicio normă de drept internațional și nu are legătură cu proliferarea armelor de distrugere în masă", a spus diplomatul.

La 10 decembrie, s-a aflat că Statele Unite pregătesc sancțiuni menite să limiteze sursele de venit ale Iranului în cazul în care negocierile privind programul nuclear al Teheranului eșuează. Decizia vine pe fondul încercărilor de a revigora acordul din 2015 privind Planul comun de acțiune cuprinzător (JCPOA).

Șeful Pentagonului, Lloyd Austin, îi promisese anterior ministrului israelian al apărării, Beni Gantz, în cadrul unei întâlniri la Washington, că SUA vor depune toate eforturile pentru a împiedica Iranul să dobândească arme nucleare. Cele două părți au discutat, de asemenea, probleme comune legate de "provocările nucleare" ale Iranului, de programul său nuclear și de "sprijinul pentru terorism".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel