Deszăpezirea Bucureștiului. Peste o mie de muncitori în lupta cu ninsoarea
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Deszapezirea Bucurestiului se face cu utilaje grele
Deszapezirea Bucurestiului se face cu utilaje grele
Deszăpezirea Bucurestiului a adunat marți peste 180 de utilaje şi peste 1.300 de muncitori, numărul acestora fiind suplimentat după ora 9.00.


12 echipaje ale Direcţiei Siguranţă şi Ordine Publică şi ale Direcţiei Control au monitorizat programul de deszăpezire aprobat.

Utilajele și muncitorii au aplicat material antiderapant pe arterele din urgenţa I şi II, precum şi în zona rampelor, pantelor, podurilor şi staţiilor STB.

"Traficul rutier se desfăşoară în condiţii normale de iarnă, fără a exista probleme deosebite, arterele principale fiind curătate «la negru» în proporţie de 95%", arată Primăria Capitalei.

 Astfel, în primele ore ale dimineţii, operatorii au comunicat că s-a acţionat cu 113 utilaje şi 630 de operatori manuali: Sectorul 1 - 10 utilaje; Sectorul 2 - 10 utilaje; Sectorul 3 - 44 de utilaje / 250 de operatori; Sectorul 4 - 23 de utilaje / 200 de operatori; Sectorul 5 - 15  utilaje / 180 de operatori; Sectorul 6 - 11 utilaje.

Totodată, de la ora 9.00, numărul utilajelor a fost suplimentat, acţionându-se cu 184 de utilaje şi 1.310 operatori. Se acţionează la pluguit şi împrăştiat material antiderapant, stocul de material antiderapant total fiind de 12.000 de tone.

Peste 400 de utilaje în caz de condiții meteo foarte grele

Dacă vremea va deveni mai rea, numărul de utilaje va fi suplimentat, parcul pregătit pentru intervenţia de pluguit şi imprăstiat material antiderapant fiind de peste 400 de utilaje. 

Citește si: Dacia, pe piața maşinilor electrice. Prețuri ”șocant de mici”

Reprezentanţii Primăriei Capitalei mai spun că, în ceea ce priveşte acţiunile de deszăpezire ale Societăţii de Transport Bucureşti (STB), aceasta are asigurate 34 de utilaje pentru activitatea de deszăpezire, precum şi 549 de angajaţi, din care 253 sunt repartizaţi pentru curătarea refugiilor de tramvai. Societarea de Transport Bucureşti STB SA a acţionat cu materiale antiderapante, respectiv clorură de calciu, sare şi nisip.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel