Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Sub privirile încremenite a milioane de telespectatori din întreaga lume, turla octogonală în formă de săgeată, construită pe patru piloni de bază și cu o înălţime de 93 de metri, s-a prăbuşit, mistuită de focul nemilos și de nestăvilit acolo sus, deasupra acoperișului, cuprins, la rândul lui, de flăcările dușmănoase.
S-a pus întrebarea de ce nu s-a intervenit cu avioane speciale. Pentru că nu sunt adaptate să acționeze în astfel de condiții, au răspuns unii oficiali de la Paris. Astfel că turla a ars singură, nestingherită de nimeni: jeturile de apă ale pompierilor nu ajungeau acolo.
Lemn vechi de 800 de ani
Cum a fost posibilă, totuși, această dramă? Catedrala intrase într-un program de renovare, prevăzut să dureze 20 de ani. Presa franceză scrie despre niște instalații de încălzire improvizate ca fiind o posibilă cauză. Nu este exclusă nici o mănă criminală, având în vedere amploarea focului, izbucnit de undeva din interior și care a cuprins totul în calea lui, inclusiv acoperișul alcătuit, conform relatărilor, din lemn vechi de 800 de ani.
Citește și ARDE Catedrala Notre Dame din Paris!
A fost deschisă o anchetă. A fost organizată o misiune specială în încercarea de a salva operele de artă din interiorul istoricului edificiu. La locul dezastrului s-au deplasat numeroase oficialități franceze, inclusiv procurorul general al Republicii. Fostul primar al Parisului, Bertrand Delanoe, a declarat că ”este de datoria noastră de a reconstrui totul pentru a transmite acest patrimoniu generațiilor viitoare. Este un simbol, este ca un pumnal înfinpt în inimă”, a spus el.
A scăpat de două războaie mondiale
Anual, Catredrala primește între 12 și 13 milioane de vizitatori. O capodoperă a arhitecturii gotice, Notre Dame a supraviețuit Revoluției franceze, cand turnul ei sub formă de săgeată a fost demontat, iar statuile distruse. Refacută în 1802, Notre Dame a fost, oarecum, ferită de cele două războaie mondiale, iar clopotele ei au anunțat eliberarea, în 1844.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...