Cercetătorii, care şi-au publicat miercuri descoperirile pe site-ul medical medRxiv, afirmă că studiul lor este primul din lume care confirmă co-infecţia cu două tulpini ale coronavirusului. Studiul nu a fost încă publicat într-o revistă ştiinţifică şi nu a fost supus procedurii de peer-review.
Potrivit studiului, pacienţii în cauză, ambii între 30 şi 40 de ani, au fost infectaţi la sfârşitul lui noiembrie cu varianta P.2 a coronavirusului identificată la Rio, cunoscută şi ca lineajul B.1.1.28, şi, simultan, testaţi pozitiv la o a doua variantă a virusului.
Bolnavii au avut simptome uşoare, de tuse seacă într-un caz şi tuse, dureri în gât şi de cap în al doilea caz, şi nu au necesitat spitalizare.
PARACETAMOL. A fost descoperit un efect absolut NEAȘTEPTAT
Aceste cazuri arată cât de multe variante s-ar putea afla deja în circulaţie în Brazilia şi ridică îngrijorări în rândul oamenilor de ştiinţă că o co-existenţă a două tulpini în acelaşi organism ar putea accelera mutaţii ale noilor variante.
'Aceste co-infecţii pot genera combinaţii şi noi variante chiar mai rapid decât se întâmplă în prezent', a declarat şeful echipei de cercetători, Fernando Spilki, virusolog la Universitatea Feevale din statul Rio Grande do Sul.
'Ar fi o altă cale de evoluţie pentru virus', a adăugat el.
Noile variante aduc cu ele riscul unei mai mari transmisibilităţi şi al posibilei rezistenţe la vaccinurile în curs de a fi dezvoltate.
Mutaţii identificate în variante ale coronavirusului în Marea Britanie şi, mai recent, în statul brazilian Amazonas par să fi crescut contagiozitatea virusului.
Aceste cazuri indică spre încărcătura virală semnificativă care circulă în Brazilia, întrucât co-infecţiile pot avea loc numai atunci când virusuri diferite sunt transmise în cantităţi mari, a mai explicat virusologul brazilian.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...