Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Aceasta este o măsură care ar putea tulbura piețele financiare chinezești, care se află în declin, în timp ce factorii de decizie politică se străduiesc să evite o criză tot mai imprevizibilă, relatează Reuters, conform Yahoo Finance.
Instanța a decis să lichideze cel mai îndatorat dezvoltator din lume, care trebuie să restituie peste 300 de miliarde de dolari, după ce a observat că Evergrande nu a fost în măsură să ofere un plan concret de restructurare la mai mult de doi ani de la neplata unei rambursări de obligațiuni și după mai multe audieri în instanță.
Directorul executiv al Evergrande, Siu Shawn, a declarat presei chineze că firma se va asigura că proiectele de construcție de locuințe vor fi în continuare livrate în ciuda ordinului de lichidare. Ordinul nu va afecta operațiunile unităților onshore și offshore ale Evergrande, a adăugat el.
Decizia pregătește terenul pentru ceea ce se așteaptă să fie un proces lung și complicat, cu potențiale considerente politice, având în vedere numeroasele autorități implicate. Investitorii offshore se vor concentra asupra modului în care autoritățile chineze tratează creditorii străini atunci când o companie dă faliment.
"Nu este un sfârșit, ci începutul unui proces prelungit de lichidare, care va face ca operațiunile zilnice ale Evergrande să fie și mai dificile", a declarat Gary Ng, economist senior la Natixis. "Întrucât majoritatea activelor Evergrande se află în China continentală, există incertitudini cu privire la modul în care creditorii pot pune mâna pe active."
Acțiunile Evergrande se aflau în scădere cu până la 20% înainte de audiere. Tranzacționarea acțiunilor China Evergrande și ale filialelor sale listate la bursă China Evergrande New Energy Vehicle Group și Evergrande Property Services a fost oprită după verdict.
Evergrande, care deține active în valoare de 240 de miliarde de dolari, a provocat un colaps pentru un sector imobiliar aflat în dificultate încă de când a intrat în incapacitate de plată a datoriilor în 2021, iar hotărârea de lichidare va zdruncina probabil și mai mult piețele chineze de capital și imobiliare deja fragile.
Beijingul se confruntă cu o economie neperformantă, cu cea mai proastă piață imobiliară din ultimii nouă ani și cu o piață bursieră care se zbate aproape de minimele ultimilor cinci ani, astfel încât orice nouă zdruncinare a încrederii investitorilor ar putea afecta și mai mult eforturile factorilor de decizie politică de a întineri creșterea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...