Trei declarații fiscale obligatorii trebuie transmise până la finalul lunii
Contribuabilii trebuie să...
”După numai șapte zile de regim occidental, snacksurile și ciocolata devine cele mai dorite alimente, chiar dacă sunteți sătui”, susține Richard Stevenson, profesor de psihologie la Macquarie University, din Sydney. În opinia lui, acest lucru ”slăbește puterea noastră de rezistență, obligându-ne să mâncăm mai mult, fapt ce conduce la o deteriorare a hipocampului și la creșterea poftei de mâncare”, explică expertul australian într-un articol publicat în revista Royal Society Open Science.
Având în vedere că hipocampul este acea parte a creierului care participă la controlul memoriei și a apetitului, ”când nu funcționează cum trebuie, obțineți un flux de amintiri referitoare la mâncare, motiv pentru care mâncarea devine mai apetisantă”, subliniază Stevenson.
Pentru experiment, oamenii de știință au invitat 110 studenți cu vârste cuprinse între 20 și 23 de ani și care, în viața de zi cu zi, respectau un regim alimentar echilibrat. Jumătate dintre voluntari au continuat să consume alimentele obișnuite în decurs de o săptămână, restul au fost ”trecuți” pe dieta occidentală, ce presupune, printre atlele, o mare cantitate de vafe belgiene și fast-food.
Citește și Horoscopul dietelor. Recomandări culinare pentru fiecare zodie
Înainte și după experiment, participanții au fost efectuat mai multe teste de memorie, fiind, de asemenea, stabilitate alimentele preferate cu conținut ridicat de zahăr, precum cerealele și ciocolata. Stevenson este de părere că, în timp, guvernele din întreaga lume vor fi obligate să introducă restricții în privința alimentelor procesate, la fel cum s-a procedat cu fumatul.
Pe termen lung, dieta occidentală determină apariția obezității și a diabetului. ”Dovada există, nu trebuie decât să conștientizăm faptul că dieta în stil occidental poate provoca tulburări cognitive, care distrug controlul asupra poftei de mâncare, ceea ce deschide, treptat, calea spre numeroase afecțiuni”, adaugă profesorul australian.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Contribuabilii trebuie să...
Comisia de muncă din Senat...
Camera Deputaților urmează să...
Parlamentul României analizează...
O analiză a Deutsche Bank.
Senatul dezbate un proiect de...
Rețeaua de comunicații Starlink, deținută de miliardarul...
OPEP și aliații săi se confruntă cu o dilemă delicată:...
Producătorul american de medicamente deschide un centru...
Într-o mișcare strategică complexă, Starlink a devenit...
Guvernul României urmează să...
Fabricanții europeni trimit în...
Anunțul vine după ce fondatorul...
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Analistul economic Cristian...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...