Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
”După numai șapte zile de regim occidental, snacksurile și ciocolata devine cele mai dorite alimente, chiar dacă sunteți sătui”, susține Richard Stevenson, profesor de psihologie la Macquarie University, din Sydney. În opinia lui, acest lucru ”slăbește puterea noastră de rezistență, obligându-ne să mâncăm mai mult, fapt ce conduce la o deteriorare a hipocampului și la creșterea poftei de mâncare”, explică expertul australian într-un articol publicat în revista Royal Society Open Science.
Având în vedere că hipocampul este acea parte a creierului care participă la controlul memoriei și a apetitului, ”când nu funcționează cum trebuie, obțineți un flux de amintiri referitoare la mâncare, motiv pentru care mâncarea devine mai apetisantă”, subliniază Stevenson.
Pentru experiment, oamenii de știință au invitat 110 studenți cu vârste cuprinse între 20 și 23 de ani și care, în viața de zi cu zi, respectau un regim alimentar echilibrat. Jumătate dintre voluntari au continuat să consume alimentele obișnuite în decurs de o săptămână, restul au fost ”trecuți” pe dieta occidentală, ce presupune, printre atlele, o mare cantitate de vafe belgiene și fast-food.
Citește și Horoscopul dietelor. Recomandări culinare pentru fiecare zodie
Înainte și după experiment, participanții au fost efectuat mai multe teste de memorie, fiind, de asemenea, stabilitate alimentele preferate cu conținut ridicat de zahăr, precum cerealele și ciocolata. Stevenson este de părere că, în timp, guvernele din întreaga lume vor fi obligate să introducă restricții în privința alimentelor procesate, la fel cum s-a procedat cu fumatul.
Pe termen lung, dieta occidentală determină apariția obezității și a diabetului. ”Dovada există, nu trebuie decât să conștientizăm faptul că dieta în stil occidental poate provoca tulburări cognitive, care distrug controlul asupra poftei de mâncare, ceea ce deschide, treptat, calea spre numeroase afecțiuni”, adaugă profesorul australian.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...