Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
În primă fază, acesta a discutat despre importanța conectivității aplicațiilor pe care ministerele și Guvernul le vor folosi cât și despre primele demersuri în ceea ce privește Strategia Națională pentru Inteligență Artificială
”La nivelul ministerului, în săptămânile trecute am probat, prin ordin de ministru, conform legii interoperabilității normele de referință prin care am setat un standard pentru sistemele informatice, astfel încât toate sistemele să vorbească aceeași limbă între ele. Este un element necesar și sperăm să le implementăm în cât mai multe sisteme informatice.
În al doilea rând, lucrăm la cloud-ul guvernamental, o investiție de peste 560 milioane (euro fără TVA). Vom avea patru centre de date. Toate acestea vor duce la eficientizarea administrației creând un mediu sigur pentru aplicații, pentru infrastructură, dar și eficientizarea procedurilor administrative. Nu este suficient ca la nivelul administrației să avem aplicații dedicate, este necesar, ca următor pas, să le interconectăm și să le avem într-o zonă de cloud la ultimele standarde.
Sperăm să avem primele două centre de date gata la finalul anului următor. Urmează să migram alte 30 de aplicații, prin investiția 2, în Cloudul Guvernamental” a spus secretarul de stat în transmisiunea realizată de DC Media Group.
„Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării lucrează la Strategia de Inteligență Artificială a României. Vorbim de drepturi de autor, de necesitatea de integrare a noilor tehnologii și în acest domeniu. Vă invit să fiți parte în cadrul acestei strategii. Urmează să avem această strategie conform oricărui parcurs de act normativ. Va fi o hotărâre de guvern de aprobare a strategiei. O să vă invităm atunci când vom lansa în consultare publică să veniți cu contribuții.
În cadrul unui eveniment dedicat am transformat Strategia Națională pentru Inteligență Artificială într-un prim draft care urmează să intre în parcursul normal al unui act normativ.
În Programul Național de Cercetare, Dezvoltare și Inovare avem prinsă zona de inteligență artificială și zona de securitate cibernetică. Este necesar să avem cercetare în aceste domenii, prioritare pentru România, pentru că ne dorim să fim un vârf de lance în domeniul inteligenței artificiale, cum suntem un vârf de lance în zona de securitate cibernetică. În acest sens o să menționez Centrul European de Competențe în Materie de Securitate Cibernetică care își are sediul la București și care și-a început activitatea de pe 9 mai. Avem nevoie de inovare în acest domeniu", a conchis Eduard Mititelu.
VIDEO
Despre eORDA
Oficiul Român pentru Drepturile de Autor derulează în perioada decembrie 2020 – decembrie 2023, proiectul “eORDA – simplificarea procedurilor administrative și facilitarea serviciilor publice în mediul digital, în domeniul drepturilor de autor și conexe" cofinanţat din Fondul Social European (FSE), prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 – 2020 - cod SIPOCA 742 / cod MySMIS2014 130045. Valoarea totală a proiectului a fost de 14 159 878,24 lei.
Prin activitățile desfășurate în cadrul proiectului s-au atins următoarele rezultate/beneficii privind utilizarea platformei digitale eORDA:
- Simplificarea procedurilor administrative, automatizarea proceselor de gestionare a relațiilor cetățean - autoritate publică în domeniul dreptului de autor și drepturilor conexe, reducerea semnificativă a timpului alocat pentru aceasta, reducerea costurilor prin eliminarea prezentării cetățeanului la sediul instituției și asigurarea unui ghișeu deschis 24 h pe zi și nu limitat de programul instituției.
- Interacțiunea beneficiarilor cu ORDA să se realizeze preponderent prin intermediul serviciilor electronice, care să poată fi accesate oricând și de oricine.
- Reducerea birocrației si simplificarea procedurilor, atât pentru cetățeni și mediul de afaceri, cât și la nivel intern și intra-instituțional.
- O dezvoltare durabilă din perspectiva protecției mediului având un impact de diminuare a schimbărilor climatice;
- Promovarea egalității de șanse între femei si bărbați, a egalității de șanse pentru toți, fără discriminare în funcție de gen, rasă, origine etnică, religie, handicap, vârsta, orientare sexuala
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...