Din greșeală, un bărbat a primit în cont de la Google un sfert de milion de dolari
Autor: Antonia Popescu | 19 sep 2022, 21:43
Din greșeală, un bărbat a primit în cont de la Google un sfert de milion de dolari
Din greșeală, un bărbat a primit în cont de la Google un sfert de milion de dolari
Google i-a trimis din greșeală un sfert de milion de dolari unui bărbat, blogger și inginer, iar acesta spune că a așteptat aproape o lună să primească un răspuns de la companie.

Sam Curry a postat acum câteva zile un mesaj pe Twitter în care spune că gigantul tehnologic i-a transferat în cont 249.999 de dolari, postând și o imagine cu o captură de ecran.

„Este în regulă dacă nu îi vreți înapoi”, a spus Curry în mesaj, explicând că au trecut mai bine de trei săptămâni între momentul în care a primit banii și cel în care a primit confirmarea de la Google că i-a primit mesajul. Curry a spus că nu s-a atins de bani și i-a păstrat în cont pentru momentul în care compania avea să-i ceară, inevitabil, înapoi.

Dar pentru a evita plata unui impozit ar putea fi nevoie să-i transfere într-un alt cont, a declarat el pentru NPR News, citat de Business Insider. Inginerul IT, care este specializat în depistarea de vulnerabilități în software-ul companiilor, a declarat pentru NPR News că în momentul de față face un fel de „vânătoare de recompense” pentru companii, inclusiv Google.

Însă spune că nu mai avea de primit bani de la Google. „Echipa noastră a făcut recent, din greșeală, o plată eronată”, a declarat un purtător de cuvânt de la Google pentru NPR. „Apreciem că acest lucru ne-a fost comunicat rapid și ne străduim să corectăm eroarea.” Purtătorul de cuvânt a mai spus că Google face demersuri pentru recuperarea banilor, dar la sfârșitul săptămânii Curry încă îi avea în cont.

Un incident similar a fost anunțat luna trecută, când Crypto.com, o platformă de tranzacționare a criptomonedelor, a transferat din greșeală peste 10 milioane de dolari unei femei, în loc de 100 de dolari. Compania a depistat eroarea abia după șapte luni, timp în care femeia cheltuise și transferase în alte conturi o mare parte din sumă, potrivit Digi24.

Pentagonul a ajuns la fundul sacului. Unde s-au dus banii

Departamentul american al Apărării va avea nevoie de 42 de miliarde de dolari în plus în următorul an fiscal pentru a compensa deficitul de achiziții, pe măsură ce prețurile în creștere vor afecta bugetul de aprovizionare, a declarat un grup din industria de apărare într-un raport publicat săptămâna aceasta.

"Inflația semnificativă este o provocare majoră" pentru Pentagon și pentru miile lui de contractori, ceea ce agravează provocarea reprezentată de COVID-19 și de gestionarea crizelor din lanțul de aprovizionare, se arată în raportul Asociației Naționale a Industriei de Apărare, care a fost analizat de Reuters înainte de publicare.

Între anii fiscali 2021 și 2023, pierderea totală a puterii de cumpărare a Pentagonului din cauza inflației va depăși 110 miliarde de dolari, se arată în raport.

Scăderea ofertei bazei industriale de apărare, care pierde bani din cauza creșterii costurilor, va încetini probabil ritmul modernizării apărării americane, într-un moment în care confruntarea cu China și războiul din Ucraina se intensifică.

NDIA a solicitat Congresului SUA, care urmează să voteze o rezoluție la sfârșitul acestei luni pentru a menține finanțarea guvernamentală, să acorde o reducere a inflației companiilor care dețin contracte cu preț fix pe termen lung, sugerând în același timp ca viitoarele contracte să reflecte automat creșterile de preț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Controale la companiile din energie ale Inspecției Muncii

Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de...

ROBOR, 1 februarie 2023. Indicele bancar a scăzut

Indicele bancar a înregistrat o nouă scădere.

Piaţa unică a împlinit 30 de ani

Comisia Europeană a publicat marţi "Raportul anual privind piaţa unică...

Spania majorează salariul minim cu 8%

Premierul spaniol Pedro Sanchez anunţă o creştere cu 8%...

Profitul net al Grupului TeraPlast a scăzut cu 64% în 2022

Profitul net al Grupului TeraPlast a scăzut cu 64% în...

Prețul uraniului, așteptat să crească în 2023

Probabil că va exista o nouă revenire a prețurilor...

AUR: Cererea mondială a atins cel mai ridicat nivel din 2011

Metalul prețios și-a recâștigat rolul de refugiu...

Crossuri externe