Directorul de creație a casei Valentino părăsește brandul italian
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Valentino
Valentino
Pierpaolo Piccioli a petrecut 25 de ani la casa de modă Valentino.

Valentino, casa de modă italiană controlată de Mayhoola din Qatar, a declarat că directorul său de creație pleacă.

Pierpaolo Piccioli, în vârstă de 56 de ani, pleacă în urma unei decizii descrise ca fiind reciprocă, a declarat vineri brandul italian. El a devenit singurul director de creație în 2016, dar a lucrat în cadrul companiei timp de 25 de ani. Înainte de 2016, el a împărțit sarcinile creative cu Maria Grazia Chiuri, care a devenit designer de îmbrăcăminte pentru femei la Christian Dior al LVMH.

Recentele colecții ale lui Piccioli au creat rumoare pentru eleganța și accentul pe monocolor. În urmă cu doi ani, brandul a dezvăluit o colecție de toamnă/iarnă în care toate piesele erau în roz aprins, care a devenit cunoscută sub numele de Valentino Pink. În timpul defilării din această lună de la Săptămâna Modei de la Paris, Piccioli a dezvăluit peste 60 de look-uri cu modele îmbrăcate doar în piese negre, cu variații între rochii brodate și rochii din dantelă transparentă.

Anul trecut, Kering SA l-a angajat pe Sabato De Sarno de la Valentino pentru a fi directorul artistic al celei mai mari mărci a sa, Gucci. Grupul francez a anunțat apoi un acord pentru a cumpăra 30% din Valentino de la Mayhoola pentru investiții SPC. Compania controlată de familia miliardară Pinault are opțiunea de a cumpăra restul mărcii de la compania de investiții din Qatar până la sfârșitul anului 2028.

Valentino, ale cărui modele de covor roșu au fost purtate recent de vedete, de la Zendaya la Florence Pugh, a fost fondată în Italia în 1960 și achiziționată de Mayhoola în urmă cu mai bine de un deceniu.

Brandul a avut venituri de 1,4 miliarde de euro (1,5 miliarde de dolari) în 2022 și venituri de 350 de milioane de euro înainte de dobânzi, impozite, depreciere și amortizare. Mayhoola deține, de asemenea, Balmain, o marcă de modă al cărei designer este Olivier Rousteing.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel