Directorul JPMorgan, vești bune despre economia americană
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Jamie Dimon / FOTO: Wikipedia
Jamie Dimon / FOTO: Wikipedia
Anul trecut, banca pe care o conduce Jamie Damon, a concediat 4800 de angajați, iar starea de spirit era departe de a fi optimistă, în contextul în care toate estimările privind evoluția politicii monetare a Rezervei Federale se dovedeau, practic, incorecte.

Acum, Jamie Dimon se declară încrezător. Încrezător în robustețea economiei americane, susținută de o rată ridicată de ocupare a forței de muncă și de sănătatea financiară bună a consumatorilor.

Mai mult, într-un interviu acordat Clubului Economic din New York, șeful JP Morgan a catalogat drept ”incredibilă” creșterea economiei americane. „Chiar dacă am intra în recesiune, consumatorii se descurcă bine”, a subliniat bancherul. 

Cum mereu trebuie să existe și un ”DAR”, Jamie Damon a atras atenția asupra potențialului impact economic al cheltuielilor deficitare, al inflației și conflictelor geopolitice. În opinia lui, inflația ar putea fi mai persistentă decât se anticipa inițial, ceea ce și determină menținerea pe o perioadă mai lungă dobânzi mai ridicate.

„Vreau să-mi ajut țara”, a declarat Dimon, în vârstă de 68 de ani, una dintre cele mai proeminente voci ale mediului de afaceri din America, aflat de mai bine de 18 ani în fruntea uneia dintre cele mai importante bănci din Statele Unite. 

Guvernul ar lua decizii mai bune dacă în jurul mesei s-ar afla mai mulți „practicanți” la masă, a estimat Jamie Dimon, al cărui nume a fost evocat pentru diferite înalte funcții în economie.

În cadrul amplului interviu, Dimon s-a concentrat pe probleme politice, cum ar fi puterea militară a SUA, polarizarea politică și necesitatea unei creșteri economice incluzive. El a comparat, de asemenea, performanța și politicile economice ale țării cu cele ale altor țări.

El a lăudat conducerea și puterea economică a Statelor Unite într-o scrisoare anuală adresată acționarilor luna aceasta, cerând „libertate și dreptate pentru toți”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel