Distribuitorul american Sears a intrat în faliment
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Sears Holding a cerut luni unui tribunal din New York să fie plasat sub protecţia capitolului 11 din Legea falimentului, ceea ce pune sub semnul îndoielii viitorul retailerului care a dominat odinioară piaţa mall-urilor din SUA, dar nu a reuşit să se adapteze la comerțului pe internet. 

Conform documentului prezentat la Tribunal, activele sunt estimate la 6,9 miliarde dolari şi datoriile la 11,3 miliarde de dolari.

Plasarea sub protecţia Legii falimentului pentru reorganizarea datoriilor operatorului lanţurilor de magazine Kmart şi Sears vine după un deceniu de scăderi ale veniturilor şi închiderea a sute de magazine, pe fondul sporirii concurenţei online, din partea unor firme cum ar fi Amazon.

Miliardarul Eddie Lampert a cumpărat Sears în 2004 şi s-a angajat să-i redea strălucirea de odinioară, când deţinea cea mai înaltă clădire din lume şi multe alte firme. Însă, compania înfiinţată în anii '1880, nu a mai revenit pe profit din 2011, iar criticii spun că Lampert a lăsat magazinele să se deterioreze de-a lungul anilor, chiar dacă a cumpărat acţiuni ale acesteia şi i-a împrumutat bani.

Sears are 90.000 de angajaţi şi în zilele de glorie avea 3.000 de magazine. Până în anii '1980, când a fost depăşită de Walmart, era cel mai mare retailer din SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

INS vine cu o veste bună privind rata inflației

Cele mai recente cifre publicate de INS privind rata...

Claude, concurent al ChatGPT, a ajuns în Europa

Anthropic a anunțat, în noaptea de luni spre marți,...


pixel