Răpusă de incendii. Mare companie din SUA, protejată de Legea falimentului
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Unii spun că utilajele companiei ar fi provocat incediile
Unii spun că utilajele companiei ar fi provocat incediile
Pacific Gas & Electric Corp., cea mai mare companie de utilităţi din SUA, a depus cerere de plasare sub protecţia capitolului 11 din legislaţia americană a falimentului, care permite unei societăți să îşi reorganizeze afacerile, în condiţiile în care trebuie să facă faţă unor pagube în valoare de mai multe zeci de miliarde de dolari din cauza incendiilor de vegetaţie care au afectat nordul Californiei în 2017 şi 2018.

Pacific Gas & Electric Corp. furnizează electricitate şi gaze naturale pentru mai mult de şase milioane de consumatori din nordul Californiei. În documentul depus la un tribunal, PG&E susţine că are active în valoare de 71,39 miliarde de dolari şi datorii de 51,69 miliarde dolari.

"Pe durata acestui proces, intenţionăm să ne consolidăm eforturile destinate creşterii securităţii împotriva incendiilor precum şi să ajutăm eforturile de refacere şi reconstrucţie din comunităţile afectate de incendiile devastatoare de vegetaţie", a declarat directorul general interimar de la PG&E, John Simon.

Datorii și mai mari

De asemenea, compania a anunţat că intenţionează să îşi plătească în întregime furnizorii pentru bunurile şi serviciile furnizate înainte sau după depunerea cererii de plasare sub protecţia capitolului 11 din legislaţia americană a falimentului.

Citește și Fotbalul turc evită la mustață falimentul. Datorii catastrofale

PG&E, companie care s-a mai plasat odată sub protecţia legii falimentului în 2001, a avertizat încă din luna noiembrie că ar putea să se confrunte cu datorii semnificativ mai mari decât asigurarea sa dacă echipamentele sale vor fi găsite vinovate că au provocat incendiile de vegetaţie care au devastat Nordul Californiei.

La începutul acestei luni o agenţie federală a anunţat că echipamentele PG&E nu sunt de vină pentru incendiile de vegetaţie care în anul 2017 au provocat decesul a 22 de persoane în Nordul Californiei. Cu toate acestea, compania se confrutnă cu zeci de procese din partea proprietarilor de case şi afaceri care au fost distruse de incendiile de pădure.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel